Отидете към основна версия

9 474 45

Леки коли или кросоувъри: Кои са по-надеждни?

  • леки коли-
  • кросоувъри

Отговор на този въпрос ни дава италианското издание Al Volante, като експертите сравняват леките автомобили и кросоувърите най-вече по критериите надеждност и обслужване. В резултат на това проучване италианците стигат до заключението, че най-добри и удачни в това отношение са леките коли.

Автомобилните експерти подчертават, че през последните години кросоувърите са изключително популярни най-вече заради факта, че това са превозни средства, които съчетават характеристиките и на автомобили, и на миниванове, и на всъдеходи. И въпреки това, мнението е, че за автомобилистите е по-изгодно да купуват леки коли.

По време на проучването е взето предвид, че когато купуват превозно средство, повечето купувачи се фокусират върху такива показатели като надеждност на автомобила, цени за обслужване и лесна ремонтопригодност.

Предимството на леките коли е относително по-ниското им тегло, което намалява натоварването на редица компоненти от окачването. Следователно собствениците на такива автомобили са по-малко склонни да посещават сервизите често.

Проблем за кросоувърите е и често срещаният вариатор, който е склонен към повишено износване. Друг недостатък на превозните средства от този тип е оборудването им с малки по обем компресорни двигатели. Такива захранващи блокове, предвид масата на кросоувъра се износват бързо.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 15 гласа.

Свързани новини