Отидете към основна версия

60 665 107

5 употребявани автомобила, които издържат на люта зима и тежки студове

  • употребявани автомобили-
  • зима

Автомобилни експерти от украинското издание apostrophe публикуваха интересен рейтинг на употребявани автомобили, които според тях са особено популярни сред купувачите на вторичния пазар, най-вече през зимата. С други думи това са сравнително нискобюджетни предложения, които издържат на резки температурни промени и тежки студове.

Suzuki Jimny III

Този автомобил има пътен просвет от 19 сантиметра, а двигателят му е с обем от 1.3 литра, притежава мощност от 85 конски сили. Подчертава се, че колата е особено издръжлива и надеждна и подходяща за неравни пътища, както и за всякакви зимни изненади.

Dacia Duster I

Тази кола не се страхува дори от високи снежни преспи - височината на просвета ѝ е 21 сантиметра, оборудвана е с добър непретенциозен двигател (и дизелов, и бензинов), които се характеризират с издръжливост и с относително дълъг ресурс. Тези автомобили почти не се влияят от ниски температури.

KIA Sportage III

Клиренсът на тази кола е 17.2 сантиметра, което е напълно достатъчно за преодоляване на малки снежни преспи. Всички нива на оборудване се предлагат със задвижване на четирите колела, има опция за отопляеми седалки. Дори основните конфигурации са оборудвани с достатъчен брой опции за комфортни пътувания извън града.

Skoda Yeti I

Този автомобил има пътен просвет от 18 сантиметра, добро задвижване на четирите колела, а най-подходящ е мотора с обем 1.8-литра и мощност 152 конски сили. Цената му на вторичния пазар обаче е малко по-висока от тази на останалите в рейтинга, но пък не трябва да инвестирате толкова в ремонти.

Nissan X-Trail II

Автомобилът не се плаши от различни неравности на пътната настилка, както и от ниски температури, а каросерията на тази кола не се страхува от реагенти. Всички модели са оборудвани със система за задвижване на всички колела, така че със сигурност ще продължи да се движи уверено, независимо от условията.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 88 гласа.

Свързани новини