Отидете към основна версия

24 509 120

Следващият Mercedes-Benz C-Klasse ще се оборудва и с двигатели от Renault

  • mercedes-benz-
  • c-klasse-
  • renault

 

Премиерата на новата генерация на Mercedes-Benz C-Klasse насрочена за 2014 година. Новината, която разгласи френското издание L'Automobile е, че ръководството от Щутгарт е взело решение да оборудва четвъртото поколение на C-Klasse с двигатели от Renault.
 
По-конкретно става дума за дизеловия мотор на Режията, който е с мощност 180 к.с. Година след дебюта на новата C-Klasse се очаква в гамата от агрегати да бъдат добавени и бензиновите 1.6 и 1.8-литрови мотори, които са съвместна разработка на Renault и Mercedes.
 
Новият седан от среден клас ще получи френските агрегати като част от програмата на новия алианс между концерна Daimler и групата Renault-Nissan, създаден още през 2010 година. В рамките на проекта са включени още 1.2-литров бензинов мотор и 1.5-литров дизел, предназначени и за двете марки.
От рендерите на новата C-Klasse се вижда, че облика няма да е радикално променен, но колата ще е по-агресивна от предшественика си. Четвъртата генерация ще е снабдена и с екстра като адаптивен круиз контрол с функция за автоматично спиране и смяна на платната при необходимост.
 
Ще бъде налична и хибридна модификация, която само на ток ще е в състояние да измине до 30 километра. Предвижда се и монтирането на новата деветстепенна автоматична скоростна кутия, която първо ще бъде монтирана на новата E-Klasse.
 
Още от информацията за следващата C-Klasse гласи, че новата генерация ще е по-дълга със 100 мм от сегашната и по-широка с 40 мм. Междуосието ще нарасне с 80 мм. Как ще се измени височината - на този етап няма яснота по въпроса.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини