Отидете към основна версия

52 738 93

Разрешиха продажбата на новата Lada Niva с дизайн в стила на Toyota RAV4

  • lada-
  • niva-
  • лада нива

На този етап всъдеходът е сертифициран само за руския пазар

Актуализираната Lada Niva с дизайн в стила на Toyota RAV4 получи одобрение за типово превозно средство. Този документ дава право на производство и продажба на модела. Иновацията беше сертифицирана в две версии, с четири и пет места. OTTS влиза в сила на 18 декември 2020 година.

От OTTS, който се появи в отворената база данни на Rosstandart, следва, че Niva ще се появи на пазара в две версии: с формула на местата за сядане 2 + 2 и 2 + 3. В първия случай дължината на автомобила е 4 056 милиметра, а във втория - 4 099 милиметра, широчината е 1 800 или 1 804 милиметра, а височината е 1 652 или 1 690 милиметра (ако има покривни релси). Разстоянието между осите е 2 450 милиметра.

Двигателят е същият, както до сега. 1.7-литров четирицилиндров агрегат с мощност от 80 конски сили (58.8 kW), който работи с бензин A-95. Моторът е комбиниран с петстепенна механична скоростна кутия, а въртящият момент се предава и на четирите колела. Текущата версия на Lada Niva понастоящем се предлага с 15-цолови джанти, но OTTS, издаден за обновения SUV, включва и 16- и 17-инчови джанти.

Допълнителното оборудване в документа включва още електрическо задвижване и отопляеми външни огледала, електрически стъкла за предните врати, система за климатичен контрол, отопляеми седалки, външен въздухозаборник (шнорхел), система за помощ при паркиране с камера за обратно виждане и мултимедийна система със сензорен екран.

Ще припомним, че първите снимки на обновената Lada Niva се появиха в началото на декември. От тях е видно, че външният дизайн на SUV-то е коренно променен. Аавтомобилът наподобява както концептуалния автомобил Chevrolet Niva II, така и Toyota RAV4. В същото време интериорът на модела ще остане същият, както досега.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 88 гласа.

Свързани новини