Отидете към основна версия

10 612 23

Руско-немски яхтен влекач с 2 000 к.с.

  • dartz-
  • prombron-
  • nagel-
  • руссо-балт-
  • gray design

През 1911 г. Андрей Нагел и Вадим Михайлов изминават 3 260 км, за да участват в рали "Монте Карло" със своя Руссо-Балт C24/55 Monaco. Руският екипаж не постига кой знае какви успехи на легендарното състезание, но пък пропътува най-голямо растояние от всички отбори преди да се добере до старта.

100-годишнината от това паметно събитие ще бъде отбелязана по подобаващ начин. Самопровъзгласилата се за наследник на Руссо-Балт германско-руска компания Dartz Prombron представи проект за уникален автомобил, предназначен за максимално сигурен превоз на яхти по суша.

Разработен в сътрудничество с Gray Design, колосалният Nagel ще стане първият в света "брониран спортбек SUV". Ще бъде построен върху съвсем нова платформа с името Kapsula и по проектни разчети ще може да тегли яхти с дължина до 15 м и тегло 5 тона, като едновременно с това предлага на пътниците си защита срещу почти всякакви конвенционални оръжия.

За да се справя с толкова комплексни задачи, Nagel ще се екипира с двигател с мощност 2 000 к.с., подробности за който за съжаление не се съобщават. От Dartz Prombron обаче твърдят, че въпреки огромното тегло и аеродинамиката на уличен контейнер за смет максималната скорост ще бъде 250 км/ч.

По план първият Nagel трябва да бъде доставен на собственика си догодина. Цената на уникалния влекач за размирни курорти не се съобщава.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини