Отидете към основна версия

33 782 47

Dacia пуска евтина двуместна спортна кола

  • dacia-
  • logan-
  • renault

 

Румънската компания Dacia, която е част от алианса Renault Nissan, планира да пусне на пазара евтина двуместна спортна кола. Тази информация беше разпространена от шефа на британското подразделение на марката Тиери Сайберд.
 
По неговите думи, именно подобен спорткар е необходим на марката. От една страна, за да запълни и последната от основните пазарни ниши, а от друга, да бъде създаден достъпен и ориентиран към водача спортен автомобил, който в същото време да отговаря на философията на румънската марка.
 
Идеята е спортната кола да следва концепцията на Renault Alpine. Най-вероятно спортната Dacia ще е двуместна и като цяло ще използва формулата, позната ни най-вече от модела Mazda MX-5. Dacia-та обаче ще е значително по-евтина.
 
Ще припомним, че преди месец компаниите Renault и Caterham започнаха един доста интересен проект. Става дума за разработка на нов спорткар, който ще се появи в продажба още в края на 2015 година. Новият спортист ще се прави във френския завод на Alpine.
 
Спортната Dacia пък ще се прави на базата на Logan, но и при нея някои от детайлите ще са заимствани от концепта A110-50. Все още не са известни подробности относно мощността и работния обем на двигателя. Не се посочва и ориентировъчна сума като крайна цена.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Dacia Duster се готви за фейслифт

      Съвсем скоро компанията Renault ще прибегне до интересен фейслифт на румънския кросоувър Duster. Причината е свързана с лекия спад на ин ...
    02.12.2012
    7 949
    35
  • Първи тестове на новите Dacia Sandero, Sandero Stepway и Logan

      Досегашните четири разновидности на Logan - седан, MCV, VAN и Pick-up се доказаха на българския пазар основно със своята функционалност. ...
    30.11.2012
    66 056
    68
  • Renault и Caterham възраждат Alpine

      Компаниите Renault и Caterham започват един доста интересен проект. Става дума за разработка на нов спорткар, който ще се появи в продаж ...
    07.11.2012
    4 057
    2