Отидете към основна версия

7 844 41

Пет стари, но много бързи коли

  • класически спортни автомобили-
  • автомобилът на старо

Всички искат да карат нови коли от т.нар- премиум марки, но невинаги новите автомобили са най-добри. Като потвърждение на този факт ще ви припомним за пет автомобила, които вече са стари, но все още приковават и погледите на случайните минувачи, и сърцата на притежателите им. Това са пет класически европейски спортни автомобила, които са стари, но много бързи и най-вече - култови.

Porsche 911


Porsche 911 е един от най-известните спортни автомобили в света, като е на конвейерите в непрекъснато производство от 1963 година. Причината за неговата популярност е неподвластното на времето удоволствие от шофирането, което се дължи на правилния баланс на управление и мощност. Примери за 911-ки от 80-те в момента се продават на приблизително същата цена като тази на нов спортен Corvette, но тези коли осигуряват много повече чиста радост от шофирането, отколкото Chevy някога би могъл да се надява. Най-добре е да се ориентирате към екземпляр с три педала, за да извлечете максимума от 911.

Audi Quattro


Оригиналното Audi със задвижване на четирите колела Quattro беше пуснато на пазара през 1980 г. Както в цивилния си вариант, така и като рали кола, Quattro се зае да установи своето господство и по пътищата, и в световната рали сцена, спечелвайки първите два WRC първенства, в които участва. Днес запазени екземпляри се намират трудно, скъпи са, но са за предпочитане пред новите, пълни с електроника спортно ориентирани коли.

Lancia Delta Integrale Evo II


Lancia Delta е един от най-емблематичните рали автомобили за всички времена, но колата бе и изключително успешна в цивилната си версия. Integrale Evo II по същество е хомологирана версия на този известен автомобил WRC, като е с почти напълно различна конструкция от стандартната Delta, въпреки че споделя името и външния си вид. Delta Evo II също непрекъснато повишават стойността си, така че тези, които искат да ги получат, ще трябва да побързат.

BMW M3 E30


Считан от мнозина за едно от най-добрите BMW-та, правени някога, е трудно да сгрешите с E30 M3. по пътищата се справя като нова спортна кола и има достатъчно мощност, за да се забавлявате, но и не без да рискувате да получите глоби за превишена скорост. Изглежда и зашеметяващо, но благодарение на всички тези неща става все по-трудно да се намери E30 в добро състояние.

Mercedes-Benz SL


Mercedes-Benz SL все още се произвежда, но тази версия от 80-те години просто излъчва класически стил на филмова звезда. Проектиран като луксозен, но спортен роудстър, SL позволява на собственика си да се наслаждава на най-доброто време, без никога да се налага да напуска удобните си седалки. Но това е най-малкото. Динамиката и удоволствието от шофирането с тази кола са несравними. Все още има запазени екземпляри, които са по-евтини от нова спортна кола, но това явление няма да трае дълго.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 22 гласа.

Свързани новини