Отидете към основна версия

12 420 14

Euro NCAP присъди слаби резултати за големите ванове

  • euro ncap-
  • краш тест

 

Европейската организация Euro NCAP направи краш тестове на едни от най-продаваните европейски семейни и товарни ванове. Любопитното е, че само един от тях получи максимална оценка от пет звезди.
 
Най-високо оценен беше новия Ford Transit Custom. Hyundai H1 и Fiat Scudo получиха отчайващите три звезди. Силно изненадващ е резултатът на модела Trafic на Renault, защото е добре известно, че леките автомобили на Режията винаги получават максимална оценка за безопасност. Trafic обаче се сдоби само с две звезди.
 
Euro NCAP отбелязва, че някои от вановете се продават и под други марки, като оценката за безопасност важи и за тях. Fiat Scudo например е аналогичен с Peugeot Expert и Citroën Jumpy, а Renault Trafic се продава и като Opel Vivaro и Nissan Primastar.
 
Михаел ван Ратинген - генерален секретар на Euro NCAP коментира слабите оценки с факта, че платформите на тези ванове не се обновяват често, защото се смята, че се използват предимно за товари. Много обаче са случаите, когато именно гореописаните бусове превозват по 8-9 пасажера.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини