Отидете към основна версия

8 206 75

Електрическото VW явно не обича студа

  • volkswagen-
  • i.d.3-
  • разход на енергия

Volkswagen ID.3 не впечатли с разход на електроенергия в студено време

Модерен на външен вид, лесен за управление, но се оказва, че не всичко е гладко с консумацията на енергия. Това са основните впечатления на изданието Motor1, които правят тест на всички автомобили по един и същи маршрут и така определят консумацията им на гориво или електроенергия. сега в ръцете им попада Volkswagen ID.3.

Можете да обсъждате автомобилите с акумулатори, колкото искате, но е факт, че електрическото ID.3 вече си е осигури видно място в историята на марката Volkswagen, по-специално, и на цялата автоиндустрия като цяло. Въпреки това показанията му относно икономичност не са много обнадеждаващи. Поне на първи прочит.

След теста от Рим до Форли, който е с разстояние 360 километра, Volkswagen ID.3 с 204 конски сили с батерия с капацитет 58 kWh показва средна консумация на енергия от 17.2 кВтч/100 км (5.81 км/кВтч). Цифрата от 17.2 кВтч/100 км всъщност не е никак впечатляваща. За да бъде ясно, Volkswagen ID.3 с пълна батерия не може да преодолее 360 км без презареждане.

В класацията за икономичност на изданието и по-конкретно на тази за електрически превозни средства, германският хечбек попада в дъното на таблицата, където между другото стои и електрическата версия на Opel Corsa. В същото време, трябвя дя поясним, че и двата автомобила преминават теста при доста ниска външна температура.

За сравнение ще кажем, че по същото трасе Kia e-Soul с 64 кВтч батерия показва разход от 15.9 кВтч/100 км (6.2 км/кВтч), Nissan Leaf с 40 кВтч батерия изразходва 13.1 кВтч/100 км (7.6 км/кВтч), а лидер е Hyundai Kona Electric (64 кВтч), който демонстрира разход от 12 кВтч/100 км (8.3 км/кВтч).

От изданието обачепоясняват, че ще оставят още един шанс на Volkswagen да се се докаже, като ще направят същиото тестово шофиране при топло време, такова, каквото е било при изпитанията на останалите електромобили

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.

Свързани новини