Отидете към основна версия

5 047 19

Ford няма да предлага един от двигателите за Mustang в Европа

  • ford-
  • mustang-
  • ecoboost-
  • v8

Компанията се отказва от 2.3-литровия Ecoboost

Снимки: Ford

Шестата генерация на Ford Mustang се появи на пазара през 2014 година и направи официално завръщане в Европа. Американския автомобил който се свързва с голям осмак, можеше да се поръча с 2.3-литров бензинов мотор, познат ни от Ford Focus RS. В тази си версия той развиваше 310 конски сили и 475 нютон метра, които се предават към задните гуми чрез механична или автоматична кутия. Показателите не са толкова лоши, но фактът че под капака можем да намерим 4-цилиндров двигател не допадаше на много хора.

Именно това е и причината поради която от Ford решиха, че ще премахнат „малкия“ мотор от гамата на Mustang. Заниженото търсене и малкото продажби вече рефлектираха в Германия, Испания, Италия и Франция, а през следващите месеци очакваме спирането от продажба и в другите страни в Европа.

След като 4-цилиндровия мотор изчезне навсякъде, то единствената опция ще остане 5.0-литровия атмосферен V8 бензин с 460 конски сили и 569 нютон метра, предавани към задните гуми. Той може да се поръча с механична кутия с 6 предавки или автоматична такава с 10.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.

Свързани новини