Отидете към основна версия

6 439 18

Skoda показа още един кросоувър

  • skoda-
  • kushaq-
  • kodiaq-
  • kamiq-
  • karoq

Skoda Kushaq ще допълни гамата на чешката марка

След като моделната гама на Skoda включва в себе си кросоувърите Kamiq, Kodiaq, Karoq, ето че още един модел с подобно име ще се присъедини към тях. Новата Skoda Kushaq е почти идентична с малкия Kamiq, но към момента е насочена за индийския пазар и за сега няма да я видим в Европа.

Габаритите (дължина 4221 мм и широчината 1760 мм) са по-малки от тази на Kamiq, но пък височината от 1612 е значително по-голяма от тази на европейския модел. Поради сравнително лошите пътища в Индия, Skoda са преработили окачването, което е доста по-високо от това на останалите модели.

Дизайнът е типичен за чешката марка и няма изненади при него, виждаме отличителната предна решетка, фаровете с които свикнахме през последните години, разделени на две, както и типични дневни светлини.

Задницата също не е изненадваща със стопове с LED технология и надпис Skoda между тях, а броня с дифузьор без отвори за ауспуси също прави впечатление. Базовите версии са със стоманени 16-ки джанти, а при по-високите нива са налични и 17-цолови гуми и алуминиеви джанти.

Интериорът също не се различава много в сравнение с моделите за европейския пазар. Впечатление прави липсата на дигитален километраж, но пък за сметка на това има голям дисплей за инфотеймънт системата, както и различни копчета за настройка на климатичната система. Воланът пък е последният, който видяхме от чешката марка с два лъча.

Двигателите са единствено бензинови, като по-малкият 1.0-литров е с мощ от 115 конски сили, въртящ момент 175 нютон метра и работи съвместно със скоростна кутия с 6 предавки, независимо дали е механична или автоматична. По-големият 1.5-литров мотор разполага със 150 конски сили и 250 нютон метра, като при него изборът е между 7-степенна автоматична или механична кутия с 6 предавки. Всички Kushaq се предлагат единствено с предно предаване.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини