Отидете към основна версия

9 458 34

Нови подробности за Bugatti Galibier

  • bugatti galibier

Само преди дни беше продаден и последния Veyron и сега компанията Bugatti започна да разсекретява детайли около новия си модел Galibier, Известно е,че производството на най-скъпият хечбек в света ще започне в края на следващата година, но представители на марката побързаха да съобщят сензацията.

А тя е, че Bugatti Galibier ще разполага с хибридна система на задвижване. Това решение, автоматично ще направи модела първия от този най-луксозен автомобилен сегмент, който разполаг с подобно задвижване. Хибридната система ще включва същия W-образен шестнайсетцилиндров двигател, мощността на който ще е ограничена до 800 к.с. плюс електромотор и набор от батерии.

Акумулаторите на Bugatti Galibier ще могат да се зареждат от битовата електрическа мрежа, а само на ток автомобилът ще е в състояние да изминава краткото разстояние от десет километра. От компанията обаче едва ли целят икономия на гориво.

До това решение се е стигнало, защото според предвижданията, след няколко години в много от големите градове по света ще бъде забранено влизането в центъра на превозни средства с традиционните бензинови или дизелови двигатели. Там най-вероятно ще могат да се движат само електромобили и хибриди.

Най-скъпият хечбек в света ще се произвежда в завода на Bugatti във френския град Молсхайм. Първите серийни автомобили ще излязат от там в края на 2013 година, а цената на модела е 1.5 млн евро

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • И Bugatti ще монтира електромотор

    Новият хечбек на Bugatti, който ще получи името Galibier, ще се появи в дилърските центрове на марката през есента на следващата година. Според герман ...
    01.08.2011
    3 911
    22