Last news in Fakti

29 Юни, 2011 11:33 9 438 34

Нови подробности за Bugatti Galibier

  • bugatti galibier

Само преди дни беше продаден и последния Veyron и сега компанията Bugatti започна да разсекретява детайли около новия си модел Galibier, Известно е,че производството на най-скъпият хечбек в света ще започне в края на следващата година, но представители на марката побързаха да съобщят сензацията.

А тя е, че Bugatti Galibier ще разполага с хибридна система на задвижване. Това решение, автоматично ще направи модела първия от този най-луксозен автомобилен сегмент, който разполаг с подобно задвижване. Хибридната система ще включва същия W-образен шестнайсетцилиндров двигател, мощността на който ще е ограничена до 800 к.с. плюс електромотор и набор от батерии.

Акумулаторите на Bugatti Galibier ще могат да се зареждат от битовата електрическа мрежа, а само на ток автомобилът ще е в състояние да изминава краткото разстояние от десет километра. От компанията обаче едва ли целят икономия на гориво.

До това решение се е стигнало, защото според предвижданията, след няколко години в много от големите градове по света ще бъде забранено влизането в центъра на превозни средства с традиционните бензинови или дизелови двигатели. Там най-вероятно ще могат да се движат само електромобили и хибриди.

Най-скъпият хечбек в света ще се произвежда в завода на Bugatti във френския град Молсхайм. Първите серийни автомобили ще излязат от там в края на 2013 година, а цената на модела е 1.5 млн евро


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    28 25 Отговор
    Пфффф сега пък хибрид.....ма много ауспуси му накичили бе то направо да сложат по един за всеки цилиндър тъкмо няма да стоят така разделени, а ще минават по цялата задница.
    Е...ати Гоуфа

    Коментиран от #6

  • 2 peugeot 307

    18 10 Отговор
    на мен повече ми прилича на Bentley...
  • 3 asdf

    11 7 Отговор
    ne e kato da nqma auspusi
  • 4 ALPINE

    8 10 Отговор
    отзад е като панамера
  • 5 гошо малкия

    12 12 Отговор
    на мен не ми харесва, грозна е
  • 6 Петър

    9 13 Отговор

    До коментар #1 от "Дошо":

    дошко карай там каквато японска каруца имаш и не коментирай немското производство... Bugatti е марка с история дълга колкото на всичките япосни компании взети заедно, че и повече, те могат да правят каквото си искат- дали ще е хибрит или не, ако искат и 100 ауспуха да сложат, пак ще си личи качественото изпълнение... докато в така хвалените от теб жълтурковци пластмасата е 90% от колата(просто защото още не са измислили пластмасов двигател зада ги направят 100%) не си компетентен по темата, и по-добре не се излагай с обичайните ти коментари...

    Коментиран от #8, #11

  • 7 Mercedes-Benz

    24 5 Отговор
    Novata Panamera na Bugatti
  • 8 Дошо

    11 14 Отговор

    До коментар #6 от "Петър":

    Не се излагай! Nissan GTR с газова уредба ще е много по икономичен от този "хибрид" .
  • 9 хахаха

    7 3 Отговор
    Дошее с коментара преди мен ти е*аха майката, усети ли :D:D муахахахахахахахааххаха
  • 10 sashi

    9 6 Отговор
    opredeleno mnogo krasiv consept no !! pri 800 k.c na koi mu triabva electro. motor . moje bi tozi vapros shte zadava v glavata na tozi koito shte kupuva
  • 11 Дошо

    15 12 Отговор

    До коментар #6 от "Петър":

    Бе по-добре ти не се излагай, че това дето си го написал, че Бугати има история си е чиста смехурия.Тая марка не съществува от около Втората Световна.Е нещо се бяха опитали да правят с ЕВ 110 ама.....Голфсваген купили правата над името и хоп Бугати.
  • 12 zzzz

    10 0 Отговор
    "До това решение се е стигнало, защото според предвижданията, след няколко години в много от големите градове по света ще бъде забранено влизането в центъра на превозни средства с традиционните бензинови или дизелови двигатели. Там най-вероятно ще могат да се движат само електромобили и хибриди." ;)

    Коментиран от #15

  • 13 G777

    8 3 Отговор
    OSHTE EDNA BURIA DA MU SLOJAT
  • 14 mercedes men

    6 11 Отговор
    BUGATI PASSAT golfovi glyposti praviat men ako pitatepo4va se po ve4e da stava kakto ford os.axa uagyartaka i VW 6te razbiat edna dobra i prestizna marka koli
  • 15 real

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "zzzz":

    Това става въпрос за развитите страни, българия не е в този списък, към 2030г. и при нас може да започнат да мислят за такива неща! На нас не ни трябва, хората карат на газ и метан, ние сме най-екологичната нация в това отношение!
  • 16 Шкодиста

    11 3 Отговор
    Бях се изплашил, че най-големия разбирач на сайта, ще забрави да спомене за знаменитият си ГТ-Р на газ. Да наистина Бугати е Автомобилна марка без история, като изключим революционните и автомобили произведени преди 2-та световна война, че и след това. Изненадан съм, че точно този "разбирач", който пише във всака втора тема в този сайт, не е запомнил, коя е най скъпата колекционерска кола на света - Bugatti Type 57SC Atlantic. Точно ти Дошо, си писал в тази тема без да знаеш за какво говориш.

    Коментиран от #18

  • 17 Crusible

    14 12 Отговор
    Абе ай, не се излагайте като кифладжии! Приличала на панамера, ала-бала! Тава на НАЙ-ексклузивната лумузина във ВСЯКО едно отношение, ВСЯКО! Погледнете и снимки на интериора в нета. А относно Гига Мега авто експерта дОшо, дето вика, че Бугати нямали история, МОМЧЕ или смени дилъра или преди да пишеш се наплискай няколко пъти със студена вода!
  • 18 Дошо

    9 22 Отговор

    До коментар #16 от "Шкодиста":

    Ти от къде си сигурен, че аз съм писал при положение, че един куп... се надпреварваха по едно време да ми пишат с ника?Сега остана само тоя абдал дето пише за 0-300
  • 19 dankata

    14 12 Отговор
    Бугатито,че е хубаво,хубаво е!Ако имах толкова пари нямаше да си го купя,защото ще дам 3 млн лева и ще съм със кола,която е с електромотор и набор от батерии!Ами честно да ви кажа предпочитам да си взема някое м5 или Е63 АМГ за около 250 000 лв отколкото да дам 3 млн лева за това бугати!Плюс това предполагам,че и на това поддръжката ще му е около 400 000-500 000 лв!(Лично мнение)
  • 20 Spud

    9 5 Отговор
    Отсега се вижда, че ще е на платформата на Бентли, което пък е на платформата на Фаетон. Конверсията във ВАГ продължава ;-)
  • 21 Gangsta boy

    7 15 Отговор
    nai groznata kola v sveta
  • 22 Evolution

    16 6 Отговор
    АХАХХА половината няма да го видят какво остана да го карат, но седнали да плюят и да дават акъл ;D А както и марката подсказва тези коли не са за хора каращи голф2-3, бмв от на дядо бала и нисани дошли от плейстейшън ;D
  • 23 Gooo6ooo

    5 10 Отговор
    :D na4i ako ima tupi hora da davat 1.5 miliona za kup4ina jelqzo neka gi dadat za 15% ot parite moe si kupqt
    NISSAN GT-R 35 switzer 850 deto i veyron nemoje mu se opre
  • 24 Jorj

    11 3 Отговор
    И тези "тъпи" хора като отидат на някой VIP коктейл с тоя GT-R ще изглеждат като пернишки цигани на сбора на Батановци... Тази кола автоматично ти създава класа и стил какъвто много малко други неща могат да ти дадът.

    Хибрид или не няма значение колата е уникално красива.
  • 25 docenta

    8 7 Отговор
    Ето нещо по елегантно
  • 26 waza

    7 1 Отговор
    Мале колко е готина!
  • 27 borikata

    3 3 Отговор
    и ако нема поставка за чашка в нея ама хич не ми е хвалете
    -хахаххаххаххахахха
  • 28 ivan

    3 1 Отговор
    Трябваше още малко ауспуси да му сложат.Та току виж започнало да диша.:D
  • 29 gele

    1 1 Отговор
    mi na men mucunata ne mi haresva, ina4e 6e e novata guzariq po rodnite puti6ta :)))
  • 30 lubomir

    2 2 Отговор
    Nz ama super mnogo prilicha otpred na noviq SAAB 9-5 , i ima edin concept na Opel ... mn golqma prilika..
  • 31 ис

    4 2 Отговор
    Хетчбека малко на Porsche Panamera прилича...
  • 32 име

    2 2 Отговор
    на кола не мяза и за кво са тези акомулатори да минава 10 км?
  • 33 Деян

    1 1 Отговор
    Малко късичка ми се вижда, та, дали ще има и дълга база ми е люботитно-- имам предвид пропорционално дълга-- не "стреч" американски тип, а поскоро ала А8 W 12 L, или S 600 L.

    Цената отново е абсурдна; аз и давам наи-много 350 000 евро.
    Милион и половина звучи като легитимен пример за conspicuous consumption.
  • 34 Ra22b

    0 0 Отговор
    Грайфера на гумите изглежда интересен .