Отидете към основна версия

6 682 17

Новият Volkswagen Taigo идва!

  • volkswagen-
  • taigo

Преди официалната европейска премиера на модела, Volkswagen разкрива името на своя нов кросоувър модел, чиято премиера предстои. Taigo е ново попълнение в SUV гамата на Volkswagen в малкия автомобилен клас, което, според хората от VW, ще впечатлява със своя динамичен и емоционален дизайн. Новият модел ще предлага и множество асистиращи системи, както и модерна комуникационна свързаност.



От компанията заявяват, че чакането приключи за всички, които търсят модерен CUV (Crossover Utility Vehicle) модел, който съчетава висока позиция на седалките и динамичен силует на купето. Новият Taigo ще излезе на пазара с бензинови TSI двигатели, включени в стандартното оборудване LED фарове, модерна концепция за управление на функциите, изцяло цифрово арматурно табло и голям брой асистиращи системи.

Taigo използва технологичната основа на изключително успешния в Бразилия модел Nivus и за потребителите на европейските пазари ще се произвежда в завода на компанията в Памплона, Испания. Новият CUV модел ще отбележи своя дебют през това лято и ще бъде пуснат на пазара в края на 2021 година.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини