Отидете към основна версия

8 Април, 2021 10:43, обновена 8 Април, 2021 10:43 19 558 36

Ясни са цените на новото Renault Arkana за България

  • renault-
  • arkana-
  • цени-
  • българия

Renault е първият масов производител, предлагащ SUV модел със спортен (купеобразен) дизайн

Arkana е първият автомобил на Renault, въплътил в себе си наскоро обявената стратегия „Нова вълна“. Автомобилът е хибриден в няколко отношения - по отношение на стил, предназначение и двигател.

Лансирането на Arkana в Европа е начинът на Renault да представи нещо различно на пазара. Първият масов производител, предлагащ SUV модел със спортен дизайн, купе, досега запазено за премиум марките.

Новата линия идеално се вписва в останалата част от гамата на Renault (Megane, Kadjar и Scenic) и ще бъде ключов играч на SUV пазара, отбелязващ значителен растеж в световен мащаб.

С Arkana, Renault лансира модел със силна хибридна идентичност, както по отношение на стил, така по отношение на двигател. Високата позиция на шофьора, комбинирана с щедро място за пасажери и багаж, събрани в спортен дизайн, доказва, че това SUV е и практично, и стилно.

Със своя клиренс от 200 мм Arkana е наистина SUV. Моделът е снабден с предни и задни предпазни брони и протектори на арките на колелата, като в същото време покривът и прозорците образуват широка извивка, която се спуска към задната врата, придавайки на автомобила много по-спортен външен вид, подобно на други купе автомобили.

В интериора ергономичният дизайн на Arkana е подчертан от много място за съхранение, като новото Renault Arkana е по-просторно от всички други купе модели, особено в задната част, където пътниците имат 211 мм пространство за краката, което прави модела най-добрият в своята категория.

По отношение на багажното отделение, новото Renault Arkana разполага с щедро такова с вместимост 513 л (480 л за версия E-TECH Hybrid) и двоен под, който може да се монтира или сваля според изискванията на собственика.

Renault Arkana се предлага с E-TECH хибриден двигател с мощност 145 к.с. и с 12V микрохибридизирани бензинови двигатели TCe 140 и 160. Хибридният двигател е идентичен с този, който се предлага за Clio E-TECH Hybrid.

Микрохибридните двигатели са базирани на 4-цилиндровия 1,3-литров бензинов мотор с директно впръскване. Микрохибридните възможности се постигат чрез добавяне на система стартер-алтернатор, съчетана с 12V литиево-йонна батерия.

Тази технология спомага за намаляване на разхода на гориво с 8%, както и на CO2 емисиите, като същевременно осигурява по-добър комфорт при шофиране. Сега Arkana се предлага и в ниво на оборудване „R.S. Line” с етикет „Renault Sport“, с цел да се задоволи интереса на клиентите, които търсят спортен и открояващ се автомобил.

Новото Renault Arkana се предлага в 7 екстериорни цвята: ледниковобял, бял "Юнивърс", черен, сив, Син "Занзибар", огненочервен и оранжев "Валенсия" (запазен за версията R.S. Line). Опционалният черен покрив спомага за динамичната визия на модела. Автомобилът се предлага с избор от 3 модела 17- или 18-инчови джанти. Ето и цените му за България.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 31 гласа.

Свързани новини