11 Юни, 2021 14:15 6 084 15

Дизелгейт по френски: Обвиниха и Renault в измама

  • renault-
  • дизелгейт
Дизелгейт по френски: Обвиниха и Renault в измама - 1

През последните години екологичните изисквания се затягат в много страни по света, а това с най-голяма сила важи за Европа. Така че не е изненадващо, че автомобилните производители се наблюдават много внимателно и са на мушката на много екологични организации.

В този ред на мисли, в хода на разследване за измама с показатели на емисии за вредни вещества в атмосферата от дизелови двигатели от предишни поколения, следователи от Франция заподозряха Renault в престъпление.

И вече са успели да обвинят автомобилния производител в измама. Информацията е на Bloomberg, които се позовават на официално изявление от самия автомобилен производител.

Ръководството на Renault излезе с остро опровержение. Производителят на автомобили отрича участието си в този нов дизелов скандал, заявявайки, че автомобилите не разполагат със специален софтуер, който да контролира степента на замърсяване на околната среда.

Въпреки това Renault ще трябва да внесе сериозен депозит от 24 милиона евро, както и да представи банкова гаранция за още 60 милиона евро. Тези пари ще бъдат използвани за възстановяване на потенциални загуби.

Припомнете си, че т.нар. „дизелгейт“ пламна още през 2015 г. и Volkswagen беше в центъра на ожесточените обвинения. Тогава експерти установиха, че автомобилите от тази марка са оборудвани със софтуер, който променя реалните показатели за вредни емисии.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брабус

    28 22 Отговор
    Рено правят най-добрите дизелови двигатели, които се ползват и от клиентската марка Мерседес.

    Коментиран от #7

  • 2 сектант

    14 13 Отговор
    Чувcтвaм ce oбидeн и възмутeн!!! Миcля дa нe cи купя Дaчия никoгa пoвeчe и дa минa нa другa мaркa!!! Изплюхa ми ce в лицeтo c тoзи cкaндaл кaтo клиeнт нaпрaвo, груби хoрa, лoши хoрa ca тoвa!!!

    Коментиран от #4, #13

  • 3 Хо хо хо

    13 8 Отговор
    Немците заедно с американците няма да допуснат никога фрнция да стане водеща държава в Европа.

    Коментиран от #14

  • 4 Атомен Козлодуй

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Ей, Секта....ти нали нещо хвалеше Киа Спортидж-уж била най-добрия SUV, уж си си взел такава, а Дъстъра си оставил на жена си...То хвалби бяха, до небето чак. Сега какво стана-смени си мнението като фурнаджийска лопата ли? Не може да ти се вярва на теб вече, ренегате! 🤥

    Коментиран от #6

  • 5 Вальоо

    22 2 Отговор
    Ехее,тия пак се присетихя за дизелгейт. Ма той беше преди близо 6г?? Кака вече се ожени,ама немците не могат да го преживеят. Снощи четох че и Citroën ги погнали.. ама HDi e на светлинни години пред немските кашони,и нормите му са реални..
  • 6 сектант

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Атомен Козлодуй":

    спортича беше продаден на Киро Брейка

    Коментиран от #10

  • 7 БатП

    14 16 Отговор

    До коментар #1 от "Брабус":

    Сменяй дилъра, нещо те трови. Рено и най-добрите дизелови двигатели в едно изречение хехехее
  • 8 Режия

    7 2 Отговор
    Че те споменаха "Рено" още в началото на "Дизелгейт" и после 5 години - нищо. Какво ли са открили?!
  • 9 Каращ дачия

    8 0 Отговор
    Снощи четох за същото упражнение и за Пежо/Ситроен. Явно френското правителство се опитва да мотивира допълнително родните си производители да вървят по-бързичко в "правилната посока" :)
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Коко Джъмбо

    1 1 Отговор
    Къде е оня шyшляк, Рено Ентусиастът, да се изцвъкa тук..
  • 13 Мъдурко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Ха добрютро!
  • 14 Не и не

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хо хо хо":

    И по-добре!
  • 15 Communicator

    3 4 Отговор
    Време е да фалират тези скапаняци. Най-голямото недоразумения в автомобилостроенето. Каквато им е емблемата такива са и колите им !