Отидете към основна версия

2 718 9

Porsche ще отвори собствен завод за батерии в Германия

  • porsche-
  • taycan-
  • ev-
  • батерии-
  • ток

Компанията планира сама да произвежда тези така важни елементи за своите електромобили

Снимки: Porsche

В момента в гамата на Porsche можем да намерим само един електрически модел в лицето на Taycan,който макар да се предлага в доста различни версии, все пак използва идентични технологии при всяка от тях, изключвайки електромоторите, които са с различна мощност. Освен електромоторите, едни от най-важните, а и най-скъпите елементи при колите на ток са батериите и именно за това от Porsche смятат да отворят собствен завод за такива в Германия.

В скорошно интервю, шефът на Porsche анонсира новината, като заедно с това стана ясно, че фабриката ще бъде построена в град Тюбинген. От компанията смятат, че е от изключителна важност те да разчитат на собствено производство, а не на Азиатски производители, както до момента.

Новият завод най-вероятно ще произвежда батерии само за по-мощните автомобили на Porsche, а останалите ще използват модули като при другите коли на VW Group. В момента подобно разделение има и при двигателите, част от които са разработка на Porsche и се слагат само в моделите от Щутгарт, а други биват използвани в цялата гама на VW Group.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.

Свързани новини