Last news in Fakti

10 Май, 2021 17:15 2 527 11

Електрическото SUV на Porsche ще бие Taycan по пробег

  • porsche-
  • taycan-
  • macan

Кросоувърът ще бъде построен на изцяло нова платформа

Само няколко месеца ни делят от представянето на първото електрическо SUV на Porsche, което за разлика от стандартния Macan ще бъде построено на изцяло новата платформа за електрически возила на VW Group – PPE (Premium Platform Electric)

Електрическото SUV на Porsche ще бие Taycan по пробег

Все още не са разкрити много технически подробности за модела, но знаем, че той ще разполага със „значително по-голям пробег в сравнение с Taycan”. Ако вземем под внимание слуховете, то SUV-то ще разполага с над 480км пробег с едно зареждане, като за начало ще се предлага в две различни версии, но няма да е изненада ако след това на пазара се появят и още.

Електрическото SUV на Porsche ще бие Taycan по пробег

Електрическият Macan ще бъде и доста по-различен на външен вид, както може да видите и от снимките. Липсата на традиционна предна решетка не е изненадваща, а фаровете приличат на такива, които са взети директно от Taycan. Задницата също е доста променена, като това се е отразило и на линията на тавана и задния капак.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    8 4 Отговор
    480 километра с двама души на равно, без климатик и отопление, със скорост 90 километра в час :)

    Коментиран от #6

  • 2 Коментар

    1 2 Отговор
    Вероятно Поршето ще е добра машина на не чак толкова добра цена. Обаче ако го сравним с алтернативите NIO ES6/EC6. По един от най-важните за мен параметри като пробега NIO са по-напред, а и цената не е без значение.
  • 3 Съдията Дред

    4 3 Отговор
    За да имат шанс, трябва да има реален пробег от поне 600 км, с товар от поне 300 кг,средна скорост 120 км/ч, и включен климатик. При такива условия теслата с батерия за уж 300 мили/480 км, не може да стигне от София до Стара Загора. Стигна, ама малко след Пловдив намалихме скоростта. Което на наша магистрала може да те убие.
  • 4 Милен

    2 2 Отговор
    Хм, колко километра е от София до Стара загора , че не ви е стигнал тока
  • 5 DrivingPleasure

    6 5 Отговор
    Стрелката на горивот ми е точно на 1/4 по борд компютър гориво за 400 км. Кви 480 км с едно зареждане кви 5 лева, ква електрификация!

    А ако мина реално 400 в едната посока то връщането ще е проблем, защото за 30 минути получаваш не повече от 80% тоест липсват ти 100тина км пробег.

    А при условие, че в добре развития ЕС се рециклират едва 37% от боклуците да говориш за постигане на 100% при токсичните батерии е пълен кретенизъм. Ако ще не Порше ми Ферари да е си е пак долнопробен ел. чайник!
  • 6 Гада

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "zeus":

    Това е началото след 1-2 години с двоен пробег и с непостижим старт за фосилните музеини двигатели

    Коментиран от #8

  • 7 Boxer 3.0

    2 2 Отговор
    Гледам багяжника - пълен с електроника (сигурно са усилвателите за музиката ;)
    Ама на да ли...
    Тоя ако си пусне баскасата на мах и 100 км няма да мине ;)
  • 8 DrivingPleasure

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гада":

    А мърмота в почивка ли е или завива шоколадите ;) Колко беше пробега на първия модел S на Тесла преди 10 години? 500 км с голямата батерия - колко е сега? Пак толкова... а цените са си все същите 80-100 хил гущера
  • 9 😁😆😄

    0 1 Отговор
    Пробег 480 километра.Много бе
  • 10 Гнида

    1 0 Отговор
    Карам Порше и ми направи впечатление , че разходът е с 35% по голям от обявения . Това е при оптимални условия , магистрала и скорост от 110км в час . Вярно , че колата е по-стара , но чак пък такова разминаване е голямо . Ако и за електричките си така постъпват не ми се мисли .
  • 11 ники

    0 0 Отговор
    Електрокар