26 Април, 2021 16:26 2 698 9

Porsche ще отвори собствен завод за батерии в Германия

  • porsche-
  • taycan-
  • ev-
  • батерии-
  • ток

Компанията планира сама да произвежда тези така важни елементи за своите електромобили

Porsche ще отвори собствен завод за батерии в Германия - 1
Снимки: Porsche

В момента в гамата на Porsche можем да намерим само един електрически модел в лицето на Taycan,който макар да се предлага в доста различни версии, все пак използва идентични технологии при всяка от тях, изключвайки електромоторите, които са с различна мощност. Освен електромоторите, едни от най-важните, а и най-скъпите елементи при колите на ток са батериите и именно за това от Porsche смятат да отворят собствен завод за такива в Германия.

В скорошно интервю, шефът на Porsche анонсира новината, като заедно с това стана ясно, че фабриката ще бъде построена в град Тюбинген. От компанията смятат, че е от изключителна важност те да разчитат на собствено производство, а не на Азиатски производители, както до момента.

Porsche ще отвори собствен завод за батерии в Германия

Новият завод най-вероятно ще произвежда батерии само за по-мощните автомобили на Porsche, а останалите ще използват модули като при другите коли на VW Group. В момента подобно разделение има и при двигателите, част от които са разработка на Porsche и се слагат само в моделите от Щутгарт, а други биват използвани в цялата гама на VW Group.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тарикату

    5 6 Отговор
    за какво са им батерии, за детски играчки освен...ясно е, че електро-мобилността ще умре и ше си карам голфу още 200 години.
  • 2 Хо хо хо

    8 4 Отговор
    Ще ама засега са на китайски бклуци произвеждани с енергия добивана от изгаряне на въглища.Ама е мноу еко иначе.
  • 3 гост

    6 8 Отговор
    То цялото "производство" на Порше е има няма 200 000 и то 90% от Панамера и Кайен , които до 4-5 години трябва напълно да бъдат заменени от Тайкан и електрически Кайен !! Само дето Тайкан едвам продава по 20 000 срещу 70-80 000 за Панамера , а при Кайен разликата ще е още по-голяма , щото и цената му ще е по-голяма !! Та явно ще правят цехче за 10-15 000 броя , щото толкова ще са "по-мощните версии" , хахах !!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Няма значение

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Колкото и да е малко цехчето, от porsche ще развиват нови технологии за батерии, който после ще могат да се използват и от другите производители. Колкото повече производители на батерии толкова по-добре. Конкуренцията развива технологиите.
  • 5 12345

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Пич, ти нали си за електрификацията на автомобилите? Тогава защо се присмиваш на Порше, за завода им за батерии? Ааа, сетих се. Ти си теслар. Ами колкото и да ти е неприятно, след 2 - 3 години в сегмента на електромобилите ще има такова предлагане, че твоя идол ще трябва да се бори с истинска конкуренция.
  • 6 Шоп от СО

    5 0 Отговор
    Аз лично смятам че електричката е перфектната кола за градско. Ще изчакам още 2-3 години да се развие технологията, да се засили конкуренцията и си взимам една.
    Само един ел. мотор, окачване и батерии и газ спирачка. Ни шум ни вибрации нито "лаг" в ускорението. Зареждам си нощем на двора и сутринта газ на работа.

    Забравям за майстори, да ми се обясняват от всичките 100 части в един ДВГ и поддържащите му системи какво било за смяна. Предпочитам да сменям батерия веднъж на 7 години.

    Коментиран от #8

  • 7 Край

    5 0 Отговор
    Да го на правят у Никопол - там правеха соц. батериите. Ама да питат Бобоков да им продаде ноу хау от Монбат.
    Германеца първо да направи читав климатик, после да направи читав телевизор, после смартфон и след 15г. ще може да направи и ел. кола.
  • 8 Гошко

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Шоп от СО":

    Абсолютно сте прав! Аз също ще постъпя така, време му е вече за електрификация на возилата на четири колела, на две имам от 10 години и си е супер...
  • 9 елкар

    0 0 Отговор
    Поколението след 50 години ще се диви на неандерталците от 20-ти век, които са решили да горят "гориво" под капака на всеки автомобил!
    Добре че са елкарите да ни отворят очите да проумеем какво безумие е ДВГ! Същото е като камините вкъщи и ел. конвекторите - все още има неандерталци, които ми обясняват колко естествена била топлината от камината, ама не обясняват после като трябва да ринат пепел всяка сутрин и че им мръзне зад-ника на сутринта!