Отидете към основна версия

46 855 72

Няколко употребявани коли, които не са препоръчителни за покупка

  • автомобилът на старо-
  • кросоувъри

Автомобилните експерти от ADAC са съставили списък с популярни кросоувъри, някои от модификациите на които не си струва да се купуват от вторичния автомобилен пазар

Всички автомобили имат редица недостатъци, които обикновено започват да се проявяват след гаранционния им период. Точно по това време и голяма част от тези коли започват да се продават и сменят собствениците си. Ето защо, преди да купите употребявана кола е добре внимателно да проверете състоянието на автомобила и да проучите неговите силни и слаби страни.

А различните автомобили имат повече или по-малко и от двете. Експертите от германския автомобилен клуб отбелязват няколко автомобила, които не е препоръчително да се купуват, като употребявани, въпреки че, всичко зависи от конкретния екземпляр. Сега ще обърнем внимание на няколко ненадеждни употребявани кросоувъра.

1. Skoda Yeti

По-конкретно става дума за чешките автомобили с 1.4-литров турбодвигател, който е сдвоен с роботизираната DSG трансмисия на концерна. Експертите посочват, че още преди да премине границата от 100 000 км, колата ще започне да има проблеми с един от тези два агрегата.

2. Volkswagen Tiguan

Отново става дума за същите възли и агрегати или за екземпляри с 1.4-литров TSI двигател с турбокомпресор и роботизирана скоростна кутия DSG. По-конкретно за тези, произведени през периода 2007-2016 година. При много от тези автомобили ресурсът на двигателя и скоростната кутия не надвишава 100 000 км пробег.

3. Mazda CX-7

Тук говорим за версията, под капака на която е разположен 2.3-литров двигател с турбокомпресор. Според експертите работата на автомобил с такъв двигател с вътрешно горене създава много проблеми на собственика.

4. BMW X5

Болшинството от модификаците, произведени през периода 2006 - 2013 моделна година не са за препоръчване според германските експерти. Почти всички версии на германския кросоувър имат проблеми основно с компоненти по двигателите. По-надеждни могат да се нарекат единствено Х5-иците, които имат трилитров дизелов двигател.

5. Hyundai ix35 и Kia Sportage

Тези два модела са идентични, що се касае до възли и агрегати, а в случая става дума за версии, пускани на пазара като нови от 2010 до 2015 година. Тези автомобили се характеризират с проблемни двигатели, като по-конкретно иде реч за моторите G4KD и G4NA, които често "сдават багажа" преди пробегът да е стигнал 100 000 км.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 84 гласа.

Свързани новини