Отидете към основна версия

7 871 34

1000 коня за Cadillac CTS

  • henessey-
  • cadillac cts

Тунинг ателието Henessey подготвя уникален суперкар, който ще бъде изграден на базата на купето Cadillac CTS. Най-интересното около този проект е, че мощността на доработената кола ще е сравнима с тази на най-бързия сериен автомобил в света  Bugatti Veyron.

Под капака на американското тунинговано купе се крие V-образен осемцилиндров двигател с работен обем от седем литра. Моторът е снабден с два турбо компресора и с ковани бутала. Нов е и разпределителният вал, както и голяма част от останалите детайли по силовия агрегат.

След тази кардинална преработка мощността на двигателя достига точно 1 000 к.с., а максималния въртящ момент - 1 286 Нм. По последният показател произведението на Henessey дори надминава малко всепризнатия Veyron.

Въпреки равенството по мощност и максимален въртящ момент обаче, тунингованото чудовище все още не може да се мери с Bugatti Veyron. Ускорението му от 0 до 100 км/''ч е 3.5 секунди, резултат по който американеца значително отстъпва.

Максималната скорост също е по-малка. 370 км/ч срещу рекорда от 407 км/ч на Veyron. Да не говорим, че Bugatti разполага и с по-мощна модификация Super Sport, която е способна да достигне максимална скорост от 431 км/ч.

От тунинг фирмата заявяват, че причина за по-ниските динамични показатели на Cadillac-а се крият в по-лошата му аеродинамика и в неудачната скоростна кутия. Въпреки това те са горди с постижението си и казват, че вбъдеще има вариант и за допълнителна доработка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини