Отидете към основна версия

3 924 22

И Bugatti ще монтира електромотор

  • bugatti galibier

Новият хечбек на Bugatti, който ще получи името Galibier, ще се появи в дилърските центрове на марката през есента на следващата година. Според германските медии, производството на Galibier ще започне след като бъде продаден и последния Veyron.

По нова, непотвърдена информация тиражът на Galibier ще е доста по-голям от този на Veyron. Ще припомним, че от модела Veyron компанията направи само 300 екземпляра. Към тях трябва да се добавят и 150-те роудстъра, както и 30-те бройки от най-наточената версия Super Sport.

Сега идеята на Bugatti е да произведе Galibier в значително по-голяма серия, която ще е в диапазона между 1 000 и 1 500 екземпляра. Точната цена на новия свръх луксозен хечбек все още не е ясна, но експертите са на мнение, че тя ще е от порядъка на 1.2 млн - 1.5 млн. евро.

Под капакът на най-скъпия хечбек в света ще бъде монтиран същия двигател от Veyron, но той ще разполага с доста по-малко конски сили. Мощността му ще бъде намалена до 800 к.с., а според инженерите на компанията това ще доведе до по-добро управление на автомобила и по-голям ресурс на мотора.

Освен това се носят слухове, че Galibier ще бъде снабден и със хибридна схема на задвижване, което означава, че към бензиновия двигател ще бъде монтиран и електромотор. Благодарение на последния автомобилът ще може да изминава само на ток разстояние от 40 километра.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Нови подробности за Bugatti Galibier

    Само преди дни беше продаден и последния Veyron и сега компанията Bugatti започна да разсекретява детайли около новия си модел Galibier, Известно е,че ...
    29.06.2011
    9 471
    34