Отидете към основна версия

4 722 22

Tesla се отказва от колата си с най-голям пробег

  • tesla-
  • model s-
  • plaid +

Модификацията Model S Plaid + изчезна от каталога на уебсайта на производителя

След прехвърлянето на доставките на най-добрия Tesla Model S Plaid, Американският производител на електрически превозни средства премахна от сайта информацията за модификацията с най-голям пробег - Model S Plaid +. Американците са решили да се откажат от лифтбека с цена от $ 150 000, защото стандартната версия Plaid "ще осигури същата динамика", само че ще бъде значително по-евтина. Тя ще струва с $ 30 000 по-малко.

Версиите на Model S Plaid и Plaid + бяха обявени през януари тази година. И двете модификации разполагат с тримоторен електрически тракт с мощност от над хиляда конски сили и с уникална динамика - от 0-100 км/ч за по-малко от две секунди. Модификациите се различават само по конските си сили (1 034 срещу 1 115 сили) и по автономния пробег. Ако за Plaid посоченият пробег без презареждане е 563 километра, то за Plaid с „плюс“ - той е 837.

Междувременно преди седмица стана известно, че доставката на Model S Plaid на първите клиенти е отложена със седмица. Според Илон Мъск виновни за проблемите са инженерите, които се бавят с финални настройките на електрическия тракт, но те ще бъдат решени съвсем скоро. Но компанията се отказа от Plaid +. Лифтбекът е премахнат от каталога на сайта и е малко вероятно той да се върне там.

Предполага се, че решението е повлияно от недостига на микрочипове и поскъпването на суровините за батериите. В началото на април Tesla публикува доклад за производството и продажбите за първото тримесечие на 2021 година. От документа става ясно, че компанията е произвела 180 338 екземпляра от Model 3 / Y и е предала на клиентите 184 800 автомобила, от които само малко над 2 000 са от по-големите Model S / X.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини