Отидете към основна версия

37 594 40

Как се паркира успоредно?

  • рекорд-
  • гинес-
  • паркиране

Едно време инструкторите имаха заучени фрази за това как най-лесно се паркира успоредно. Начинаещият водач на МПС трябваше да следва три точки: 1. Изравнане на десния прозорец на задната врата на автомобила със задната част на предна успоредна кола; 2. Пълен десен, задна предавка и движение, докато на лявото странично огледало не се появи левият фар на задната успоредна кола; 3. Пълен ляв и движение назад до изравняване с колите. Според тези съвети позиционирането между две коли ставало без проблем.

Това обаче се случваше преди много години, когато автомобилите бяха предимно Жигули и място за успоредно паркиране имаше в изобилие. Впоследствие са появиха модерни автомобили, снабдени с камери за задно виждане, парктроници и още по-високотехнологични системи за паркиране. Някои от тях вече са толкова автоматизирани, че почти не се налага намесата на водача. Въпреки тези високи технологии обаче, човешкия фактор си остава водещ и при успоредното паркиране.

Интересен рекорд, записан в "Книгата на Гинес", ни дава поредното потвърждение, че все още човекът управлява автомобила. Рекордът е за най-бързо успоредно паркиране на най-малко пространство, а изпълнението, което се вижда на видеото е просто зашеметяващо. Паркомястото е по-дълго от автомобила с едва 26 сантиметра.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини