Отидете към основна версия

10 171 104

Tesla Model S Plaid е най-бързата електрическа кола в света

  • tesla-
  • model s-
  • plaid

Максималната ѝ скорост е 321 км в час, а ускорението от нула до сто километра в час отнема под 2 секунди

След представянето на Model S Plaid, стана ясно, че това е най-бързата електрическа серийна кола. Максималната ѝ скорост е 321 км в час, а ускорението от нула до сто километра в час отнема под 2 секунди. Представянето на новия електрически автомобил бе направено лично от основателя и ръководител на компанията Илон Мъск.

"За бъдещето на устойчивата енергия, бе необходимо да се създаде толкова бърза електрическа кола и сега това е направено, с което показахме, че електрическите автомобили могат да бъдат най-бързите и същевременно безопасни. С Plaid ние пробихме бариерата от две секунди (ускорение до 100 км в час - бележка на редактора). Нито един от досегашните електромобили не е ускорявал от нула до 100 км/ч за две секунди “, каза Мъск, който лично пристигна в новия електрически автомобил за презентацията.

Според Мъск общата мощност на колата е 1 020 конски сили, а пробегът е 627 километра с едно зареждане. Можете да заредите батерията за 300 километров пробег само за 15 минути. Мъск отбеляза още, че 25 автомобила Model S Plaid вече са изпратени на клиентите, а до края на седмицата купувачите вече ще получат стотици такива електрически автомобили.

В началото на април Tesla отчете рекордни доставки през първото тримесечие на 2021 г. въпреки недостиг на чипове поради логистични смущения от пандемията. Компанията достави 184 800 превозни средства на клиенти по целия свят, в сравнение с 88 400 превозни средства за същия период година по-рано. Повечето доставки обаче се падат на „бюджетния“ модел 3.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.

Свързани новини