Отидете към основна версия

5 336 7

Golf 8 R Variant: Комбито което може да „дрифти“

  • volkswagen-
  • golf-
  • golf r-
  • golf variant

Германците официално представиха новия си модел

Снимки: Volkwagen

Volkswagen представи Golf 8 R преди няколко месеца, а по-рано днес от германската компания представиха и комби версия, която просто нямаше с какво да ни изненада. Новият модел е комбинация между стандартен Golf Mk8 Variant и Golf Mk8 R, което означава че получавате идентично задвижване, технологии и подобно поведение, но с увеличено багажно пространство.

Промените във външния вид се изразяват в предна броня с по-агресивен дизайн и отвори за въздух, както и решетка с тънка синя линия, присъща за най-мощните модели на марката. В страничната част можем да открием нови прагове, както и малка табелка с R означение на двата калника.

Задницата се е сдобила с нов дифузьор в долната част на бронята, като впечатление правят два двойни ауспуха от двете ѝ страни. Новостите се допълват от 19-цолови джанти и специален син цвят и R емблема, която замества тази на Golf под логото на Volkswagen в задната част.

Под капака откриваме 2.0-литров бензинов мотор, който генерира 320 конски сили и 420 нютон метра, предавани към четирите колела с новата усъвършенствана 4Motion система на Volkswagen. Подобно на хечбека, така и тук на разположение имате Drift режим, ако решите да се забавлявате.

Поради увеличеното със 79 килограма тегло, спринтът от 0 до 100км/ч при Golf 8 R Variant отнема 4.9 секунди или с 0.2 секунди повече, а максималната скорост е ограничена на 270км/ч. От Volkswagen споделят, че са направили и някои промени по окачването спрямо хечбека, за да компенсират за увеличеното тегло.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини