Last news in Fakti

7 Юли, 2021 16:37 5 300 7

Golf 8 R Variant: Комбито което може да „дрифти“

  • volkswagen-
  • golf-
  • golf r-
  • golf variant

Германците официално представиха новия си модел

Golf 8 R Variant: Комбито което може да „дрифти“ - 1
Снимки: Volkwagen

Volkswagen представи Golf 8 R преди няколко месеца, а по-рано днес от германската компания представиха и комби версия, която просто нямаше с какво да ни изненада. Новият модел е комбинация между стандартен Golf Mk8 Variant и Golf Mk8 R, което означава че получавате идентично задвижване, технологии и подобно поведение, но с увеличено багажно пространство.

Golf 8 R Variant: Комбито което може да „дрифти“

Промените във външния вид се изразяват в предна броня с по-агресивен дизайн и отвори за въздух, както и решетка с тънка синя линия, присъща за най-мощните модели на марката. В страничната част можем да открием нови прагове, както и малка табелка с R означение на двата калника.

Golf 8 R Variant: Комбито което може да „дрифти“

Задницата се е сдобила с нов дифузьор в долната част на бронята, като впечатление правят два двойни ауспуха от двете ѝ страни. Новостите се допълват от 19-цолови джанти и специален син цвят и R емблема, която замества тази на Golf под логото на Volkswagen в задната част.

Golf 8 R Variant: Комбито което може да „дрифти“

Под капака откриваме 2.0-литров бензинов мотор, който генерира 320 конски сили и 420 нютон метра, предавани към четирите колела с новата усъвършенствана 4Motion система на Volkswagen. Подобно на хечбека, така и тук на разположение имате Drift режим, ако решите да се забавлявате.

Golf 8 R Variant: Комбито което може да „дрифти“

Поради увеличеното със 79 килограма тегло, спринтът от 0 до 100км/ч при Golf 8 R Variant отнема 4.9 секунди или с 0.2 секунди повече, а максималната скорост е ограничена на 270км/ч. От Volkswagen споделят, че са направили и някои промени по окачването спрямо хечбека, за да компенсират за увеличеното тегло.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Немска

    10 15 Отговор
    каручка. Това е много далеч от автомобил.
  • 2 Рюселхайм

    8 6 Отговор
    Най-нелепата гледка ще е този Голф 8 R комби да го шофира някакъв дядка, вратата на багажното отделение да е вдигната, а отвътре да стърчи някакъв стар олющен хладилник.
  • 3 дедо с Голф2

    8 6 Отговор
    Този свят не отива надобре......
  • 4 Ахахахахахахахахахахаха

    3 13 Отговор
    Боклук на предно няма как да дрифти

    Коментиран от #5

  • 5 перничанин

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ахахахахахахахахахахаха":

    Чукча писател, чукча не читател. Прочети пак статията, може и да вденеш.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 6;37

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "перничанин":

    Ти не вдеваш 4х4 с халдекс заради напречно разположения двигател няма да е като торсен диференциала при надлъжно разположения двигател. Ана какво ти разбира главата на тебе. При онова водеща може да стане задната ос при определени условия, но тук при халдекса не стоят точно така нещата