Отидете към основна версия

12 554 15

SLS AMG се връща в миналото

  • mercedes-benz-
  • sls amg-
  • gullwing america-
  • gwa 300 slc

През последните години ретро стилът излезе от мода. Позагубиха се и производителите на "неокласики", които бяха доста популярни през 70-те, 80-те и 90-те.

Ниша за подобни автомобили обаче все още има. Доказва го щатската компания Gullwing America (GWA), която представи уникална интерпретация на класическия Mercedes-Benz 300 SC от 1955 г.

Носталгичният роудстър е базиран на суперкара SLS AMG и засега съществува в един-единствен екземпляр. GWA 300 SLC е изработен по поръчка на клиент от Източна Европа. Всъщност оригиналът 300 SC също не може да се похвали с особено висок тираж. От него за произведени едва 98 бройки.

В Gullwing America са се потрудили сериозно не само върху външността на GWA 300 SLC, която няма почти нищо общо с SLS AMG. Силно модифициран е и интериорът, в който на очи се набиват двуцветната тапицерия, измененото табло и централната конзола от въглеродни нишки. Активният спойлер на донора пък е преместен, за да не разваля линията на каросерията.

От Gullwing America отказват категорично да съобщят цената на униката и самоличността на клиента, по чиято поръчка е изработен.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини