Отидете към основна версия

11 307 18

Skoda стартира производството на новата Fabia

  • skoda-
  • fabia

Четвъртата Skoda Fabia се промени външно, увеличи размера си и стана по-безопасна

Чешката марка Skoda започна масово производство на четвърто поколение компактен хечбек Fabia в завода в Млада Болеслав. Според пресслужбата на компанията колата се прави на същата поточна линия заедно с моделите Scala и Kamiq. За целта чехите трябваше да инвестират 110 милиона евро в модернизацията на производствените процеси.

„Многобройни сложни и физически взискателни производствени стъпки сега се извършват от роботи, което направи възможно постигането на високо ниво на автоматизация на производствените процеси“, казат от Skoda.

Ще припомним, че чеетвъртата Skoda Fabia е построена на платформата MQB-A0. Благодарение на това новият продукт е нараснал по размер в сравнение с предшественика си, а обемът на багажното отделение се е увеличил с 50 литра - до 380 литра.

Коефициентът на въздушно съпротивление на новия автомобил е 0.28. Според представители на Skoda това е най-добрата аеродинамична цифра в този клас.

Гамата от нови двигатели включва два еднолитрови атмосферни трицилиндрови бензинови агрегати с мощност от 65 и 80 конски сили. Също така колата ще се предлага с два компресорни двигателя със същия обем, но разполагащи с 95 и 110 конски сили.

Топ модификации Fabia получава 1.5-литров турбо четирицилиндров агрегат, който развива 150 конски сили. Списъкът с наличните електронни асистенти включва адаптивен круиз контрол, система за поддържане на лентата, помощник за паркиране и много други.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 23 гласа.

Свързани новини