Отидете към основна версия

9 867 12

Golf „двойка“ не се даде на Lamborghini Urus (ВИДЕО)

  • vw-
  • volkswagen-
  • golf-
  • lamborghini-
  • urus

Двата автомобила премериха сили на 402 метра

Снимки: YouTube

Както преди няколко дни ви информирахме, Lamborghini Urus е най-продаваният модел на италианската марка, който разполага с 4.0-литров V8, генериращ 641 конски сили и максимален въртящ момент от 850 нютон метра. Те се предават към четирите колела, а в комбинация с автоматичната трансмисия, SUV-то ускорява от 0 до 100км/ч за едва 3.6 секунди.

Volkswagen Golf Mk2 от своя страна разполага с 207 конски сили и то в най-мощния си сериен вариант G60 Limited. Параметри, които не могат по никакъв начин да се сравняват с тези на италианския SUV. Очаквано екземплярът във видеото не е разполага с оригиналния си двигател, а с тубринирана версия на бензинов VR6, който генерира около 550 конски сили след всички подобрения.

Въпреки увеличената мощност, Lamborghini-то все още има предимство от близо 100 конски сили, но пък от друга страна теглото му от 2.2 тона не може да се мери с това на Golf-ът, който тежи над два пъти по-малко. Макар и с доста близки резултати, германската машина все пак може да се похвали с победа. Вижте видеото.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 25 гласа.

Свързани новини