Last news in Fakti

20 Юли, 2021 17:10 2 892 17

Lamborghini произведе 15 хиляди Urus-а

  • lamborghini-
  • urus

Спортният кросоувър е най-продаваният модел на италианците

Lamborghini произведе 15 хиляди Urus-а - 1
Снимка: Lamborghini

Lamborghini e марка която е добре позната със своите суперкари като Aventador, Huracan, Gallardo и други подобни, но се оказва че най-популярният им модел всъщност е Urus. От компанията се похвалиха, че през изминалата седмица е произведен 15-хилядният екземпляр, а поръчките не спират да валят.

Тенденцията за преминаване към SUV-та засегна и Lamborghini през 2018 година, когато италианската марка представи Urus. Макар тогава модела да не беше от най-обичаните от истинските фенове на марката, то изглежда, че нещата са се обърнали и в момента модела може да се похвали с 2796 продажби за изминалия месец юни, срещу 2056 продажби за Aventador и Huracan взети заедно.

Освен рекордни продажби за Urus, Lamborghini може да се похвали и с рекордни продажби за първата половина на тази година, отново дължащи се на SUV-то. Юбилейният екземпляр ще замине за Велкобритания и е боядисан в матов сив цвят с контрастни елементи и двуцветен интериор.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аспарух

    11 12 Отговор
    Сега чалгаря, носльо и галева като си ги изберете всички ще карате такива хахахахахахахах
  • 2 факт

    13 13 Отговор
    Ламборгини е от 1993-та във веч ите ловни полета другото е ламарини на Шкода с емблема на ламбо

    Коментиран от #3, #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 15 хиляди

    6 14 Отговор
    екземпляра, какъв е този франкенщайн между ауди, порше и волво, страхотна ширпотреба нема що, преди 50 години само кралски особи, световно известни стпортисти, и милиардери можеха да си позволят подобен автомобил, защото бяха световно популярни, а сега 15 хиляди бройки, демек всеки малко по богат и световно неизвестен може да си позволи уж престижната биволска марка, и то създадена късно през 60-те, след като Енцо Ферари отказал да смени съединителя на трактора произведен от Ламборжини в неговата работилница, от трактори хиперкари просто идилия, къде остана духа на времето.

    Коментиран от #8

  • 5 факт

    6 9 Отговор

    До коментар #3 от "Един":

    КАкво има да му разбираш ФЕручо умира 1993-та и това е факт не е въпросна разбиране.
    А другото е ауди с емблема на бик кръстена Ламборгини незнайно защо
  • 6 Alabala

    11 8 Отговор
    Къде сте хейтърчета скъсани? Нали всеки който карал СУВ бил комплексар и не разбирал от коли? Къде сте сега да ми обясните, защо хората произвеждат и продават супер СУВ-та като УРУС? Май всичките купувачи са комплексари а?? Или пък са хора, образовани и успели в живота, които могат да си позволят такъв скъп СУВ?? Тези бройки са продадени извън БГ, следователно не са на мутри близки до Бат Бойко. И те ли са комплексари според бай Ганьовския стандарт?

    Коментиран от #9

  • 7 Леко баце

    7 3 Отговор
    Бах тоз малко по-богат дето може да си позволи автомобил за 500 000 евро. Още малко и всеки втори ще може да си я купи, а. Абе кисело си е гроздето
  • 8 Alabala

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "15 хиляди":

    Нещо не си добре. Направо се излагаш с този коментар
  • 9 Хо хо хо

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "Alabala":

    кой е образован Кристяно Роналдо Меси или Неймар.

    Коментиран от #11

  • 10 Пурко

    1 15 Отговор

    До коментар #2 от "факт":

    Вече е собственост на хърватската Римак ама ти откъде да знаеш! Все пак четенето не ти е силната страна нали!?! Важното е да пишеш глупотевини присъщи за високия ти интелект и образование!

    Коментиран от #12

  • 11 Alabala

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хо хо хо":

    Не знаех че си им виждал дипломите.............
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ⫖⩵⫐

    1 0 Отговор
    сжсдфбб зд
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ⫖⩵⫐

    3 3 Отговор
    Ламборгини приключи с модела Мурсиелаго. След това се намесиха немските редактори и ето го резултата- не Урус, а Уруд.
  • 17 ВикиЛексъсОсло

    3 0 Отговор
    Трябва да си напълно невеж да наречеш Урус евтиния за шир.употреба!
    15 000 сглобени бройки от началото на производството не са никак много за 3 години и половина! И без СУВ всеки интересуващ се малко от новия автомобилен свят знае че такива марки за малко продавани бройки без СУВ фалират бързо!!! Факт е например Алфа Ромео - възроди се и съществува от 5 години само защото има 1 единствен модел Стелвио СУВ и продава Стеулвио като топъл хляб в базовия варант с 210 коня пък и със 510 коня в Стелвио Ку 4 4х4. А Ламборгини не изневерява на себе си и ще има нов Авентадор зимата на 2022 г. с 12 цл. и ще бъде единственият нов автомобил с 12 цл продаван в ЕС през 2022г.! - естествено ще има и мек хибриден модул за да издържи евро 6д темп.