Last news in Fakti

22 Юли, 2021 11:10 9 845 12

Golf „двойка“ не се даде на Lamborghini Urus (ВИДЕО)

  • vw-
  • volkswagen-
  • golf-
  • lamborghini-
  • urus

Двата автомобила премериха сили на 402 метра

Golf „двойка“ не се даде на Lamborghini Urus (ВИДЕО) - 1
Снимки: YouTube

Както преди няколко дни ви информирахме, Lamborghini Urus е най-продаваният модел на италианската марка, който разполага с 4.0-литров V8, генериращ 641 конски сили и максимален въртящ момент от 850 нютон метра. Те се предават към четирите колела, а в комбинация с автоматичната трансмисия, SUV-то ускорява от 0 до 100км/ч за едва 3.6 секунди.

Volkswagen Golf Mk2 от своя страна разполага с 207 конски сили и то в най-мощния си сериен вариант G60 Limited. Параметри, които не могат по никакъв начин да се сравняват с тези на италианския SUV. Очаквано екземплярът във видеото не е разполага с оригиналния си двигател, а с тубринирана версия на бензинов VR6, който генерира около 550 конски сили след всички подобрения.

Въпреки увеличената мощност, Lamborghini-то все още има предимство от близо 100 конски сили, но пък от друга страна теглото му от 2.2 тона не може да се мери с това на Golf-ът, който тежи над два пъти по-малко. Макар и с доста близки резултати, германската машина все пак може да се похвали с победа. Вижте видеото.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Се таа

    14 13 Отговор
    Дядя Вова с Москвича, ше ги ушие и двамата!

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Механик

    18 5 Отговор

    До коментар #1 от "Се таа":

    Господине, коментарът Ви се явява спам и не кореспондира с темата на статията.
    Добре, че такива като тролове като вас не пишат с химикалка и на лист, че парите от централата няма да стигат само за консумативите.
    п.п.
    За Ваше сведение, някога работех в един завод където имаше автомобилен, състезателен отбор. Единият от автомобилите беше рали версия на "Москвич 412". Когато дойде демокрацията единият от нашите пилоти си купи от Германия "Голф". бензинов. Разполагаше с 2.0-литров двигател с авангардната за това време впръскваща система "БОШ К-жетроник".
    Та онзи Москвич на дядя ти Вова с 1.5 литровия си двигател и двата сдвоени карбуратора АМАЛ-ВЕБЕР, биеше тоя голф на лягане и ставане.
    Просто едната кола си беше състезателна, а другата конфекция.
    А тук в статията става въпрос за една екзотика ( Ламбото) и един "наточен" голф. Къде намеси тука дядя ти Вова, хич и не разбрах.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Бай Пешо карбуратора

    4 4 Отговор
    А ако беше Голф единичка, направо трактора нямаше шанс
  • 5 Гоуст

    17 2 Отговор
    Културни хора, мерят си пи... конските сили на пистата. После единият ще се прибере в къщи, ще паркира в гаража и ще ощастливи жената, другия на платформата и на дино-то да вдигне още някоя и друга десета налягане на турбото. Важното е, че се забавляват без да пречат на другите. Пък тукашните комплексарчетата от ОЕмВи-то на околовръстното или Митницата в Пловдив всички са им длъжни и/или виновни, като почнеш от тези с астричките от Люлин 3 до г**етата с М-ките, току-що излезли от Ауто Бавария с парите на татИ.
  • 6 Силовак

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    Интересна история, колега :)
  • 7 Се таа

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    Господине много дрънкаш! Москвичът на Дядя Вова също си е само малко "наточен" с москвичовия си двигател и....съвсем не се шегува!

  • 8 Гоуф

    10 0 Отговор
    Ако му бяха сложили и пернишки номер, мощността щеше да се качи поне още 100 коня.
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор
    После ще се чудите,защо карат ,като на състезания на пътя в бг!!!
  • 10 факт

    1 3 Отговор
    Голфа не мое да бие обаче мотора Y2K дори и да се нсре
  • 11 DBS

    1 0 Отговор
    Яко... ама в края на деня предпочитам да се прибера с Уруда :)
  • 12 Въпреки

    1 0 Отговор
    резултатите предпочитам Уруса пред немсикя кош. В едното влизаш и си в разкош в другото все едно си в танк с антифони или тапи на ушите. А итоз Гол колко ще се движи по магистрала с този двигател,а и как ще се чувстваш като слезеш? При Ламбо се качвнаш,пътуваш и слизаш свежарка а не като парцал.