Отидете към основна версия

6 525 18

Ето с какъв автомобил Audi ще участва в рали „Дакар“ през 2022 година

  • audi-
  • rs-
  • q-
  • e-tron-
  • рали дакар

Офроудърът разчита на бензинов двигател от DTM сериите, който да зарежда батерията

Снимки: Audi

Audi ще вземе участие в следващото издание на рали „Дакар“, което ще се проведе през 2022 година. За целта от германската марка показаха състезателния автомобил, който ще мери сили с останалите участници в надпреварата и обявиха част от неговите характеристики.

RS Q E-tron както е пълното наименование на модела, разполага с по един електромотор в предната и задната част и се движи изцяло на ток. Въпреки това, машината е оборудвана и с 2.0-литров бензинов мотор, заимстван от DTM сериите, който има за цел да зарежда батериите. Той работи между 4500 и 600 обороти и отделя по-малко от 200 грама въглероден диоксид на всеки зареден кВч. В задната част е разположен и 295-литров резервоар за бензин.

От Audi казват, че максималната мощност на машината е 670 конски сили, а 50кВч батерия тежи точно 370 килограма. Едно от изискванията за рали „Дакар“ е превозното средство да тежи поне 2000 килограма, така че от Audi едва ли ще имат проблем с това. До края на годината возилото ще бъде подложено на различни тестове, включително и участие в ралита.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.

Свързани новини