Отидете към основна версия

8 246 13

Възроденото Renault 5 Turbo дебютира с класически дизайн и нови технологии

  • renault-
  • renault 5 turbo

Третото поколение на класическия хечбек е дело на Legende Automobiles

Снимки: Legende Automobiles

Преди няколко седмици ви разказахме за плановете на френската компания Legende Automobiles да възроди класическото Renault 5 Turbo, като запази класическия дизайн на модела, но го съчета е с нови технологии. Към онзи момент от компанията споделиха само няколко снимки, които показваха предната и задната част на модела, но ето че вече разполагаме с повече информация и техническите характеристики на третата версия на Renault 5 Turbo.

Външността на модела е останала почти идентична с тази на оригинала, като разликите са основно в светлините, които вече използват LED технология. Купето пък е направено от карбон, за да запази максимално ниско тегло. Джантите също са с класически дизайн, но пристигат в размер от 16 и 17 цола.

Окачването използва двойни носачи в предната и задната част, като от компанията казват, че това е модерна препратка към конфигурацията при състезателното Renault 5 Maxi Turbo.

В интериора също са преплетени ретро мотивите с модерни технологии, като впечатление прави дигитален дисплей, който заменя класическите аналогови инструменти. Спортни седалки и така наречения ролкейдж или състезателна клетка също пристигат стандартно при хотхеча. Зад тях е разположен и двигателят за който се споменава едниствено, че е четирицлиндров и генерира 400 конски сили. Задвижващи са задните гуми, а модерна секвенциална или механична скоростна кутия с 5 предавки зависят от избора на клиента. В зависимост от желанията на клиента и колата донор, могат да бъдат използвани и други двигатели, но това подлежи на допълнително обсъждане с Legende Automobiles.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 23 гласа.

Свързани новини