Отидете към основна версия

5 438 6

Продава се Porsche-то на Том Круз

  • porsche-
  • carrera-
  • 911-
  • тарга-
  • том круз

35-годишното Porsche 911 Carrera, собственост на Том Круз, ще бъде продадено на търг

На търга Bring a Trailer се продава черно Porsche 911 Carrera с каросерия от типа тарга и произведено през 1986 година. Първият собственик на този спортен автомобил е известният американски актьор Том Круз. Впоследствие колата преминава през почти пълна реставрация и сега се предлага за 51 500 долара.

Американският филмов актьор е управлявал спортната кола по-малко от година. През февруари 1987-а Том Круз продава своето Porsche 911 Carrera на следващия собственик. След това колата сменя няколко собственика, последният от които реставрира основно автомобила. Това се случва през 2020 година.

В хода на реставрацията на автомобила са извършени многобройни работи. Възстановено е лаковото покритие на каросерията и кожения салон на спортния автомобил, подменено е окачването, ремонтирани са двигателят и трансмисията, а гумите и акумулаторът са сменени.

Въпросното Porsche 911 Carrera е оборудвано с климатик, круиз контрол и модерна стерео система. Спортният автомобил е "обут" с 16-цолови джанти Fuchs с гуми Continental. Таргата се задвижва от шестцилиндров бокер с работен обем 3.2 литра и с мощност 230 конски сили. Агрегатът е сдвоен с петстепенна механична скоростна кутия.

Въз основа на километража, спортният автомобил е с пробег от само 14 000 километра. Настоящият собственик на колата обаче сменя уредите на арматурното табло в процеса на възстановяване, така че реалният пробег на Porsche-то е неизвестен.

В момента редкият 911 Carrera се оценява на 51 500. Ще припомним, че през декември миналата година Porsche Classic Factory Restoration възстанови първата спортна кола 911 Targa. Колата, която е излязла от конвейера през 1967 година, е стояла неподвижна в гараж 39 години.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.

Свързани новини