Last news in Fakti

4 Юни, 2021 10:15 6 208 9

Знаете ли как изглежда най-невероятната и първа суперкола на Porsche

  • porsche-
  • 935

Впечатляващото Porsche 935 K3 от 1979 г. бе забелязано в Германия

Знаете ли как изглежда най-невероятната и първа суперкола на Porsche - 1

Това, което виждате на снимките е първият суперавтомобил на Porsche и тази кола е направена в един-единствен екземпляр. Като цяло Porsche 935 е чисто състезателен модел, базиран на първия 911 Turbo. През 1979 г. автомобилът печели 24-часовото състезание в Льо Ман, а през цялата си кариера печели над 150 различни състезания.

Сега, милионерът и собственик на отбор от Формула 1 Валтер Волф реши да кара Porsche 935 не по пистата, а по обикновените пътища. За целта той се обръща към германското студио Kremer, за да създаде цивилна версия на колата.

Знаете ли как изглежда най-невероятната и първа суперкола на Porsche

От Kremer решават да направят това с минимални промени - смеят гумите, правят окачването по-меко, инсталират необходимото осветително оборудване, а салонът вече разполага с по-удобни седалки Recaro, електрически стъкла и аудио система с 16 високоговорителя.

Знаете ли как изглежда най-невероятната и първа суперкола на Porsche

Двигателят не е пипан - трилитровият турбо шестак разполага със същите 740 к.с., както при състезателното Porsche 935 K3, и работи съвместно с четиристепенна механична скоростна кутия. По време на тестовете, провели се по германските аутобани, суперавтомобилът на Porsche достига скорост от 338 км/ч.

Знаете ли как изглежда най-невероятната и първа суперкола на Porsche

Според слуховете този проект струва на Валтер Волф 800 000 долара. Автомобилът е с пробег от по-малко от 10 000 километра, като през годините Porsche 935 K3 е сменял собствениците си няколко пъти и от време на време впечатлява посетителите на различни автомобилни изложения.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    11 0 Отговор
    Абе, като пишете и превеждате - обяснете нещата като хората. Сега ли е преправен (параграф 2) или навремето - как иначе е сменил няколко собственика?!
  • 2 Ивайло

    6 2 Отговор
    Е те това е!!! Респект!!!
  • 3 Лично мнение

    16 0 Отговор
    Това за мен лично е най-якото порше нищо, че ми е набор просто изглежда брутално с тези раздувки и някак злобно. 🙂🙂🙂Имах го на метална количка като бях келеш.
  • 4 TSLA

    0 18 Отговор
    И минава една Тесла и го задминава кат спрело.

    Коментиран от #5, #6, #7, #8, #9

  • 5 Цаца (ама от едрата)

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "TSLA":

    Да заминава !
  • 6 Цаца (ама от едрата)

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "TSLA":

    Говорим за разработка от 1979 г.
  • 7 Иванчо l-ви

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "TSLA":

    Ива Тесла бе колега ? Като е направено това Порше, Илон е бил 2ри клас.
  • 8 дада

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "TSLA":

    теслата ще го мине ако е спряло инак докато мигнеш тоест около 3-4 секунди е предимството на теслата след това ще е като спряла все пак има 338км вдигнати .
  • 9 TSLA®

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "TSLA":

    Айде не почвай да зacupaш всяка тема и ти!