Last news in Fakti

28 Януари, 2022 11:19 7 827 9

Продават се две стари Porsche-та с чисто нова "карантия"

  • porsche-
  • 911-
  • тунинг
Продават се две стари Porsche-та с чисто нова "карантия" - 1

Мюнхенският търговец на автомобили MOHR Group пусна за продажба два редки автомобила, базирани на поколението 964 Porsche 911 (1989-1993). Първият се нарича 911 RST Backdate и е построен от Rosenberger Classics. Втората кола, Mega 30, е идея на Strosek. И двата автомобила имат почти нулев пробег и струват съответно 399 900 и 300 000 евро.

Продават се две стари Porsche-та с чисто нова "карантия"

Porsche 911 RST Backdate е базиран на спортен автомобил от 1989 г. В Rosenberger Classics колата първоначално е напълно разглобена, ръждата е премахната от каросерията, почистена със сух лед и едва след това се превръща в мечта за всеки фен на марката Porsche. Основното в нея, разбира се, е силовият агрегат. Това е познатият ви шестцилиндров боксер с работен обем 3.6 литра, но оборудван с два турбокомпресора. Мощността на двигателя е 677 конски сили, въпреки че е осигурен и по-нежен режим, в който ще има "само" 500 коня.

Продават се две стари Porsche-та с чисто нова "карантия"

В допълнение, 911 RST Backdate е оборудван с шестстепенна механична скоростна кутия, усилени спирачки и трансмисия за задвижване на всички колела с механичен диференциал отзад и виско съединител в центъра, заимствани от Turbo модификацията на Porsche 993. Част от елементите по каросерията на автомобила са направени от въглеродни влакна. Този 911 RST Backdate също така включва седалки Recaro Pole Position, хомологиран от FIA ролкейдж и волан Momo.

Продават се две стари Porsche-та с чисто нова "карантия"

Вторият автомобил не е толкова брутален, но е не по-малко оригинален и рядък. Купето Strosek Mega 30 ще бъде ограничено до 30 бройки, а ако се съди по снимките, MOHR Group продава първия екземпляр, който беше показан през есента на 2021 г. Този 964 има нов боди комплект с брони и странични прагове, прибиращ се спойлер и джанти в стил Fuchs. Двигателят, който също е с обем 3.6 литра, е оборудван с нови разпределителни валове, по-лек маховик, различен съединител и блок за управление, а мощността му е 300 к.с.

Продават се две стари Porsche-та с чисто нова "карантия"


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радко няма

    18 1 Отговор
    Никаква карантия в главата.
  • 2 Blackthorn

    14 3 Отговор
    Който иска Порше - това са истинските Поршета. Тези от днешно време са Пуршета, т.е. кочини.
  • 3 Порше е некво грозно недоразумение

    3 22 Отговор
    Невероятно грозна и не практична кола и като гледам схемните решения е отврат но е направена да скубат парите на балъците

    Коментиран от #4, #6, #8

  • 4 Я кажи

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Порше е некво грозно недоразумение":

    Я кажи ти какво измисли и изобрети освен чушкопек за 3 чушки

    Коментиран от #5

  • 5 Ивайло

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Я кажи":

    Съмнявам се и това да е направил!!!
  • 6 Сър

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Порше е некво грозно недоразумение":

    Каза ганя зад волана на 20г мерцедес "премиум"

    Коментиран от #7

  • 7 Гочето

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "Сър":

    Човека си изказва мнението а ти като си задръстен си мечтай за глуповото порше.Всъщност ноормално за въздухоплаващите елементи..
  • 8 Хаха

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Порше е некво грозно недоразумение":

    Кое не и хареса на колата? Колата е направена, да си сложиш чантата за почивка, да качиш, някое хубаво котенце до теб и когато натиснеш газта, то да се подмокря. Пияна, гардероби и хладилници, за тях има бусове и камиони. Колата е направена да носи удовлетворение и удоволствие на собственика, а не вещите му.

    Коментиран от #9

  • 9 Секо нещо си сака чалъм

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хаха":

    Кат не мое ме закара за риба...дръж си го ич ми не требе!