Last news in Fakti

13 Август, 2021 10:05 5 395 6

Продава се Porsche-то на Том Круз

  • porsche-
  • carrera-
  • 911-
  • тарга-
  • том круз

35-годишното Porsche 911 Carrera, собственост на Том Круз, ще бъде продадено на търг

Продава се Porsche-то на Том Круз - 1

На търга Bring a Trailer се продава черно Porsche 911 Carrera с каросерия от типа тарга и произведено през 1986 година. Първият собственик на този спортен автомобил е известният американски актьор Том Круз. Впоследствие колата преминава през почти пълна реставрация и сега се предлага за 51 500 долара.

Продава се Porsche-то на Том Круз

Американският филмов актьор е управлявал спортната кола по-малко от година. През февруари 1987-а Том Круз продава своето Porsche 911 Carrera на следващия собственик. След това колата сменя няколко собственика, последният от които реставрира основно автомобила. Това се случва през 2020 година.

Продава се Porsche-то на Том Круз

В хода на реставрацията на автомобила са извършени многобройни работи. Възстановено е лаковото покритие на каросерията и кожения салон на спортния автомобил, подменено е окачването, ремонтирани са двигателят и трансмисията, а гумите и акумулаторът са сменени.

Продава се Porsche-то на Том Круз

Въпросното Porsche 911 Carrera е оборудвано с климатик, круиз контрол и модерна стерео система. Спортният автомобил е "обут" с 16-цолови джанти Fuchs с гуми Continental. Таргата се задвижва от шестцилиндров бокер с работен обем 3.2 литра и с мощност 230 конски сили. Агрегатът е сдвоен с петстепенна механична скоростна кутия.

Продава се Porsche-то на Том Круз

Въз основа на километража, спортният автомобил е с пробег от само 14 000 километра. Настоящият собственик на колата обаче сменя уредите на арматурното табло в процеса на възстановяване, така че реалният пробег на Porsche-то е неизвестен.

Продава се Porsche-то на Том Круз

В момента редкият 911 Carrera се оценява на 51 500. Ще припомним, че през декември миналата година Porsche Classic Factory Restoration възстанови първата спортна кола 911 Targa. Колата, която е излязла от конвейера през 1967 година, е стояла неподвижна в гараж 39 години.

Продава се Porsche-то на Том Круз


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бравос

    23 1 Отговор
    бесно е ....де да имах нужните кинти....

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 барабус

    17 1 Отговор
    Дали е опъвал "ластика" на австралийката в него?

    Коментиран от #4

  • 4 Има си хас

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "барабус":

    Иска ли питане?
  • 5 Komapak

    2 13 Отговор

    До коментар #1 от "бравос":

    Имам ги. Не бих го взел.
  • 6 номад

    0 11 Отговор
    идва нова ера това ще си остане паметник недтава за инвестиция