Отидете към основна версия

6 128 83

Благодарение на Tesla, Илон Мъск отново стана най-богатият човек в света

  • tesla-
  • илон мъск-
  • богатство-
  • акции

Само за един ден ръководителят на Tesla успя да увеличи богатството си с 3.5 милиарда долара

Снимка: Shutterstock

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск отново стана най -богатият човек в света. Според bloomberg състоянието му се е увеличило с 3.5 милиарда долара само за един ден.

Тези резултати са продиктувани от вчерашното увеличение на цената на акциите на Tesla, които повишиха стойностите си с 2 процента. Така пазарната стойност на компанията се увеличи с 14 милиарда долара и достигна цифрата от 715 милиарда.

Мъск лично притежава една пета от всички акции на Tesla, и точно тези акции изиграха роля отново да се превърне в най-богатия човек в света. За един ден Илон успя да надмине основателя на Amazon Джеф Безос в класацията на най -богатите хора в света. Нещо повече - да го надмине радикално, с няколко милиарда. И за Безос ще бъде много трудно да си върне позицията отново.

Въпросът обаче какво стои зад подобна промяна в цената на акцията не е ясен. В края на краищата все още няма причини за такъв експлозивен растеж. Новите фабрики на Tesla в САЩ и Германия все още не са започнали работа, а обещаващи нови артикули в лицето на камиона Semi и пикапа Cybertruck са отложени за по -добри времена.

В същото време в мрежата се появи информация, че инженерите все още не са взели решение за външния вид и размерите на Cybertruck. Именно поради тази причина нови патентни изображения на автомобила все още не са се появили в интернет.

По-рано Мъск иронично коментира плановете на Rivian да построи нови заводи. Той отбеляза, че компанията трябва първо да стартира поне едно производство с пълен капацитет, преди да прави планове за радикално разширяване.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.

Свързани новини