Отидете към основна версия

9 408 33

Новото Lamborghini Countach: 800 конски сили, V12 и ускорение до 100км/ч под 3 секунди

  • lamborghini-
  • countach-
  • sian

Хибридния суперкар споделя задвижването си със Sian

Снимки: Lamborghini

Ако преди 30 години сте имали желанието да си закупите чисто ново Lamborghini Countach, но по някаква причина не се успели, то италианската марка отново ви дава възможност да се сдобиете с новия модел с модернизирани форми, нови технологии и същото име.

Както вече няколко пъти ви информирахме, новият Countach разчита на хибридно задвижване, което е идентично с това на лимитирания Sian. Атмосферен бензинов 6.5-литров V12 си партнира с електромотор, за да генерират сумарно 803 конски сили, които се предават към четирите гуми, посредством автоматична трансмисия с 8 предавки. Благодарение на това, ускорението до 100км/ч отнема под 3 секунди, а това до 200км/ч точно 8.6 секунди. Ако продължите да карате с натиснат до долу педал, километража ще спре преди 355км/ч.

Формите на новия Countach са сходни с тези на оригиналния модел, като разбира се са претърпели лека модернизация. В задната част пък може да откриете доста прилики със Sian, като например капака над двигателя или пък светлините със специфична форма шестоъгълник.

Приликите продължават и в интериора, където е комбинирана конфигурация от Sian с тази от оригиналния Countach, като например седалките и формата на таблото. Разбира се, технологичните промени също са казали своята дума и пред водача е разположен дигитален километраж с различни графики, а в горната част на средната конзола е интегриран дисплея на инфотеймънт системата.

За разлика от повечето такива проекти, обновения Countach ще влезе в серийно производство, макар и в ограничена серия от едва 112 ексклузивни бройки. От Lamborghini не споменават нищо за цената, но според различни слухове тя ще бъде над 1 милион евро.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 18 гласа.

Свързани новини