Отидете към основна версия

3 201 8

Първият NSX Type S се продаде за над 900 хиляди евро

  • acura-
  • nsx-
  • type s

Колата бе предложена на аукцион, а парите отиват за благотворителна кауза

Снимки: Acura

Както преди няколко дни ви информирахме, Acura представи лимитираната серия NSX Type S, която ще сложи край на модела в този му вид и ще се произведе в ограничена серия от едва 350 броя, по-голямата част от които ще бъдат в Америка. Още преди официалното представяне на модела, компанията обяви, че първият автомобил от серията ще бъде обявен на аукцион, а сумата за която се продаде ще бъде дарена за благотворителност.

От Acura спазиха обещанието си и през изминалите дни, колата бе предложена на аукцион в Монтерей. След оспорвано наддаване от страна на фенове и колекционери, първият NSX Type S бе продаден за 932 хиляди евро (1.1 милиона долара). Колата с пореден номер 1 е оборудвана с опционалния Lightweight пакет, който добавя карбо-керамични спирачки, карбонови елементи в екстериора и интериора. Късметлията, който успя да си закупи колата и едновременно да подпомогне добра кауза се казва Рик Хендрик и е собственик на Hendrick Motorsports и Hendrick Automotive Group.

Припомняме, че стандартният NSX Type S струва малко над 143 хиляди евро (169 500 долара), а колата на търга бе спечелена за близо 6 пъти повече. Под задния капак на Type S се крие хибриден 3.5-литров шестак с мощност от 600 конски сили и максимален въртящ момент от 492 нютон метра. Задвижването се предава към четирите колела, а трансмисията е автоматична с 9 предавки.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини