Отидете към основна версия

7 833 21

Спомняте ли си за най-бързата Skoda, която вдигна 366км/ч?

  • skoda-
  • octavia-
  • rs

Чешката компания ни връща 10 години назад със специално направената Octavia

Снимки: Skoda

Преди точно 10 години на 19 август 2011 година, Skoda показа специално направена Octavia втора генерация, която да постави нов рекорд за най-бърз автомобил с 2.0-литров двигател на пистата в Боневил. Всички промени по колата бяха направени от техническия център на марката във Великобритания в рамките на по-малко от два месеца.

Второто поколение на RS модела на Skoda разчита на бензинов 2.0-литров двигател, който в заводски вид генерира 200 конски сили, а след поставянето на по-голяма турбина, по-голям интеркулер и някои други промени вече може да се похвали с мощност от 600 конски сили. Скоростната кутия е заимствана от Superb GreenLine, а за по-добро предаване на въртящия момент е поставен и диференциал с ограничено приплъзване.

Освен това, колата е понижила стойката си с 80 милиметра, а 15-цолови джанти с аеродинамични капаци и специални гуми помагат за постигането на скорост от 366км/ч. В момента колата е напълно реставрирана и от Skoda я показват отново, за да си спомним подвига от преди 10 години.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 19 гласа.

Свързани новини