Отидете към основна версия

8 098 29

Lada Niva също мина на ток

  • lada-
  • niva-
  • електромобил

Електрическата версия на всъдехода ще ви струва почти 20 хиляди евро

Снимки: Elantrie

Германска компания наречена Elantrie предлага преработка на бензинова Lada Niva в електрическа такава. Според компанията, тази конверсия ви дава възможност да стъпите в света на електромобилите със сравнително нисък бюджет, като заедно с това запазвате и оригиналните компоненти на руското возило.

Електрическата Niva изглежда по идентичен начин с модела с който сме свикнали, като единствените разлики във външността са липсата на ауспух, както и добавен въздухозаборник върху предния капак.

По-интересното се намира под предния капак, където е разположен електромотор, който от своя страна задвижва четирите колела, посредством оригиналния кардан на колата. Мощността му е 88 конски сили, което е с малко повече от заводските 83 конски сили.

Батерията с капацитет от 30кВч е разположена на мястото на резервоара при моделите с бензинов двигател, а според спецификациите всъдехода може да измине между 130 и 300 километра в зависимост от начина по който се шофира.

Електрическата NIva ще ви струва 19 900 евро, ако не разполагате с наличен автомобили или 2800 евро, ако имате кола, която да преработите. Според Elantrie, електрическата Niva може да ви спести около 2000 евро от гориво само през първата година.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 22 гласа.

Свързани новини