Отидете към основна версия

5 500 23

Новото хибридно AMG: 830 конски сили и 1400 нютон метра

  • mercedes-
  • amg-
  • gt 63-
  • e performance

GT 63 E Performance ускорява от 0 до 100км/ч за 2.9 секунди

Снимки: Mercedes

След редица снимки и видеа на новата хибридна технология, която от Mercedes ще използват при най-мощните си AMG модели, ето че първият сериен автомобил бе представен. Mercedes AMG GT 63 E Performance е най-наточената версия на четиривратото купе, което генерира 830 конски сили и 1400 нютон метра въртящ момент.

Мощността, както вече няколко пъти сме ви разказвали се осигурява от 4.0-литров бензинов осмак в комбинация с монтиран върху задната ос електромотор. Заедно с тях работи и стартер-генератор, който добавя още 14 конски сили.

Благодарение на тази конфигурация, AMG GT 63 E Performance ускорява от 0 до 100км/ч за едва 2.9 секунди, а максималната скорост е ограничена на 316км/ч. Според заводските данни, разходът на гориво е около 8.6л/100км.

Батерията е с капацитет от 6.1кВч, което от своя страна позволява ниското тегло от 89 килограма, а 3.7кВ зарядно е налично за бързо зареждане. Електрическият пробег е около 12 километра. Батерията използва и специална течност за охлаждане, която събира около 14 литра и позволява поддържаме на оптимална температура от около 45 градуса.

За разлика от стандартното AMG GT63, E Performance разполага със седем режима на работа, включително Electric, Sport, Sport +, Comfort, Race, Slippery, а серийно всички автомобили пристигат с адаптивно въздушно окачване и карбо-керамични спирачки.

Външно може да познаете хибридната версия по вратичката за зареждане върху задната броня и означенията. По-леки джанти с големина от 20 и 21 цола също са налични. В интериора разликите са основно в графиките на инфотеймънт системата и част от функциите свързани с хибридната конфигурация.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.

Свързани новини