Отидете към основна версия

3 345 9

Xiaomi официално влезе в бизнеса с автомобили

  • xiaomi-
  • xiaomi ev-
  • автомобили

Китайската компания регистрира компания за превозни средства

Снимка: Xiaomi

Слуховете за това, че Xiaomi ще се присъедини към автомобилната индустрия витаят в пространството от месеци и макар от компанията неофициално да потвърдиха информацията с различни обяви за работа, то все още нямаше нищо официално.

Изглежда, че вече всичко е финализирано и автомобилната дивизия на технологичната компания си има име. Xiaomi EV ще отговаря за производството в света на превозните средства, като за целта са вложени около 1.2 милиарда евро.

На по-късен етап ще бъдат инвестирани още около 1.2 милиарда евро, а освен това са наети и над 300 работници, които да поставят новото начало в тази ниша. От Xiaomi все още не са разкрили повече информация за това с какво точно ще е свързан автомобилният бизнес и дали ще видим изцяло нов автомобил, брандиран с логото на марката или компанията ще се съсредоточи върху технологиите използвани при модерните превозни средства.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.

Свързани новини

  • Гигант строи огромен завод в Пекин

    Китайският технологичен гигант Xiaomi ще инвестира в нов завод, който ще бъде изграден на два етапа. В него ще се помещава щаб-квартирата на автомобил ...
    29.11.2021
    2 945
    8