Last news in Fakti

3 Септември, 2021 11:40 3 328 9

Xiaomi официално влезе в бизнеса с автомобили

  • xiaomi-
  • xiaomi ev-
  • автомобили

Китайската компания регистрира компания за превозни средства

Xiaomi официално влезе в бизнеса с автомобили - 1
Снимка: Xiaomi

Слуховете за това, че Xiaomi ще се присъедини към автомобилната индустрия витаят в пространството от месеци и макар от компанията неофициално да потвърдиха информацията с различни обяви за работа, то все още нямаше нищо официално.

Изглежда, че вече всичко е финализирано и автомобилната дивизия на технологичната компания си има име. Xiaomi EV ще отговаря за производството в света на превозните средства, като за целта са вложени около 1.2 милиарда евро.

На по-късен етап ще бъдат инвестирани още около 1.2 милиарда евро, а освен това са наети и над 300 работници, които да поставят новото начало в тази ниша. От Xiaomi все още не са разкрили повече информация за това с какво точно ще е свързан автомобилният бизнес и дали ще видим изцяло нов автомобил, брандиран с логото на марката или компанията ще се съсредоточи върху технологиите използвани при модерните превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    13 5 Отговор
    Xiaomi са номер 1
  • 2 Isocell HP1

    10 4 Отговор
    Xiaomi вече подготвят смартфон с 200MP фото сензора представен от Samsung вчера.
  • 3 Komapak

    3 6 Отговор
    След сони и тия ентусиасти ще правят таблет на колела. Как пък не разбра новото поколение, че всичко е механика и малка част електроника. И докато механиката работи безотказно то електрониката приземи една иначе добра машина като боинг 767 вече трета година на земята. Интересно ми епъл защо не се включат в масовата глупост... 😀

    Коментиран от #6

  • 4 сектант

    9 5 Отговор
    първо трябва да минат немците след това може и да помислят да догонват Дачия
  • 5 Porek

    2 0 Отговор
    Много по-лесно е да направиш електромобил, от колкото автомобил с ДВГ. Общо взето 1 батерия и 1 електромотор и колата е готова. Няма скоростни кутии няма ДВГ....... кола xaiomi apple... скоро и samsung. С отсъствието на основните механични елементи които присъстват в "конвенционалния автомобил" но липсват в електромобилите, нещата се насочват доста повече към технологичната част, от колкото към механичната. И ето, отваря се възможност на технологичните компании да се намесят в автомобилното "производство".

    Коментиран от #9

  • 6 Как пък не разбра старото поколение

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Komapak":

    Че качествата на съвременните автомобили все по-малко зависят от механиката и все повече от електрониката, а най-вече от софтуера? При електромобилите най-вече, защото са разкарани повечето механични системи и движещите се части и износването са ограничени предимно в окачването. Пътното поведение е почти изцяло поверено на софтуера.

    Коментиран от #8

  • 7 123

    0 4 Отговор
    Те ще са много убави, един месец и са извън строя.
  • 8 Komapak

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Как пък не разбра старото поколение":

    Хайде сега ми обясни защо боинга е на земята, ти софтуерно чудо,, което ти е трудно да се отлепиш от тъч скрийна? Или може би е заради механиката. Ввелики сте ама само на хартия и пред поредния сорс, нали? Мързел, кллега. Нищо друго.
  • 9 Мара бара

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Porek":

    Като е толкова лесно почвай да ги правиш ...