Отидете към основна версия

15 957 11

Жени и коли за 8-ми март

  • 8-ми март-
  • жени-
  • коли

Не е тайна, че автомобилната аудитория е съставена предимно от мъже. Това обаче не ни пречи, днес на международния ден на жената, да направим една компилация от подчертано дамски автомобили, която ще оставим с отворен край, за да можете да я допълните в коментарите под статията.

~ FIAT 500 Barbie Concept ~

През 2009 година италианската фирма видимо показа, че смята своето творение 500 за недостатъчно женствено. Тогава FIAT обедини усилия с компанията за играчки Mattel за създаването на специална "Барби" версия.

~ Peugeot 207 CC ELLE ~

През 2008 година популярното женско списание ELLE разработва съвместно с Peugeot лимитирана серия на модела 207 CC. Интересното е, че проектът е направен заедно с читателките на модното издание.

~ Renault Zoe Z.E. ~

Електромобилът, който външно може да бъде оприличен на дамска чантичка за козметика, е доразработен съвместно с френската фирма Biotherm, специализирана в производството на продукти, свързани с грижа за дамската кожа.

~ Volvo YCC ~

Този експериментален автомобил на шведската компания се нарича YCC (Your Concept Car) е проектиран изцяло от дамски дизайнерски екип. Идеята му е била да отговаря на всички изисквания на жените. Едно от хрумванията е липса на капак за двигателя.

~ Ford Maytag Windstar Concept ~

Ford обединява усилия с производителя на битова техника Maytag и превръщат един миниван в своеобразна кухня на колела. В колата има прахосмукачка, сушилня, хладилник, както пералня и съдомиялна машина.

~ Range Rover Evoque Victoria Beckham Edition ~

Специалната модификация на кросоувъра Range Rover Evoque беше направена с участието на бившата солистка от поп групата Spice Girls Виктория Бекъм. От тази версия са произведени само 200 екземпляра.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини