Отидете към основна версия

76 299 89

WhatCar?: Не си купувайте тези три коли на старо

  • автомобилът на старо-
  • кросоувъри

Кросоувърите продължават да бъдат един от най -популярните на пазара не само за нови, но и за употребявани автомобили. Специалисти на британското издание WhatCar? съставиха рейтинг на най-чупливите и ненадеждни модели на пазара, като за изследването си използват данни от собственици за последната една година.

Nissan Qashqai (2007-2013) - рейтинг на надеждност - 45.6%.

Най-ненадеждният кросоувър е добре познатият Qashqai. Собствениците съобщават за проблеми със спирачките, двигателя, акумулатора, изпускателната система и климатика. Освен това повечето автомобили трябва да бъдат ремонтирани през няколко месеца, като ремонтните дейности варират от 100 до 1 900 паунда.

Nissan Qashqai (2014 -до момента) рейтинг на надеждност - 46,3%

На второ място е второто поколение Qashqai, но само версиите с дизелови двигатели. Неизправности се наблюдават при голям процент от тези кросоувъри. Отчетените проблеми са свързани с двигатели, акумулатори, трансмисионни системи, климатик и мултимедийни системи. Разходите за реконструкция варират от £ 850 до £ 2 000.

Volkswagen Tiguan (2007-2016) рейтинг на надеждност - 61%

Експертите поставят Tiguan на трето място сред най-ненадеждните кросоувъри. Повече от една трета от автомобилите са имали неизправности в окачването, скоростната кутия, двигателя, горивната и изпускателната система. Цената на ремонта варира в диапазона 100 - 1 700 паунда.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 100 гласа.

Свързани новини