Отидете към основна версия

20 279 28

Босът на АвтоВАЗ разкри колко ще струва новата Lada Niva

  • автоваз-
  • lada-
  • niva

Новият модел ще бъде представен през 2024 г., като ще последва и версия с дълго междуосие

Ръководителят на АвтоВАЗ Никола Мор разказа пред френското издание на Challenges интересни подробности за бъдещето на модела Niva. Според топ мениджъра краят на 2024 година ще бъде важен за Niva, когато ще дебютира новото поколение.

Според Мор иновацията, която ще бъде построена на базата на следващата Dacia Duster, ще струва от 12 до 16 хиляди евро. След новата класическа Niva, през 2025-2026 г. ще бъде представена версията на модела с дълго междуосие, която към момента се нарича Grand Niva. Тя ще струва около 20 хиляди евро.

По -рано тази година изпълнителният директор на Renault Лука де Мео заяви, че новият модел, който ще се продава под марките Dacia, Lada и Renault , ще бъде базиран на концептуалния автомобил Bigster, представен през януари тази година.

Всъдеходът ще бъде изграден на платформата CMF-B, която в момента се използва в Dacia Logan и Renault Sandero. Всяка от марките ще пусне своя собствена версия на автомобила и те ще споделят до 85% от общите компоненти помежду си. Според де Мео, дизайнът на новата Niva ще бъде направен в ретро стил.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 38 гласа.

Свързани новини