Отидете към основна версия

7 694 17

Кое е най-бързото SUV на пазара? (ВИДЕО)

  • драг-
  • suv-
  • porshce-
  • bmw-
  • tesla-
  • lamborghini-
  • jeep

Lamborghini Urus, Jeep Grand Cherokee, Porsche Cayenne, BMW X6M или Tesla Model X

Снимки: YouTube

След като вчера ви разказахме за това кои са най-надеждните SUV-та на пазара в момента според британското издание AutoExpress, днес ще ви покажем кое е най-бързото серийно SUV на пазара, отново според британци, но този път от CarWow. Изненадващо или не, нито един от „джиповете“ взели участие в състезанието, не присъства в списъка за надеждност от изминалия ден.

Типично за британските ни колеги, видеото показва надпревара на 402 метра, доускорение от 80км/ч и разбира се, тест на спирачките. В днешния формат на съревнованието, участие вземат Lamborghini Urus, Porsche Cayenne Turbo GT, BMW X6M Competition, Jeеp Grand Cherokee Trackhawk и Tesla Model X.

Кратка справка относно техническите характеристики показва, че Tesla-та разполага със 780 конски сили и максимален въртящ момент от 1140 нютон метра, но пък е и най-тежка с маса от 2485 килограма.

На второ място се нарежда Jeep-ът, който със своят 6.2-литров осмак генерира 707 конски сили и максимален въртящ момент от 875 нютон метра. Тук теглото също си казва думата, тъй като кантарът показва точно 2433 килограма.

Lamborghini се представя със своя единствен SUV в гамата – Urus, който се задвижва от добре познатият 4.0-литров бензинов осмак, който можем да намерим и в Cayenne, но тук генерира 650 конски сили и 850 нютон метра. Теглото тук е 2197 килограма.

Porsche Cayenne тук е в Coupe версията Turbo GT, която генерира 640 конски сили и същият въртящ момент от 850 нютон метра като при Urus, но с тегло от 2220 килограма. В такава конфигурация Porsche постави рекорд за най-бързо серийно SUV на Нюрбургринг с обиколка от 7 минути и 38 секунди.

Последно по мощност е BMW-то със „скромните“ 625 конски сили и максимален въртящ момент от 750 нютон метра. Масата от 2370 килограма го поставя между Porsche-то и Jeep-а. Дали мощността ще бъде най-важна тук или килограмите също ще окажат своето влияние, вижте във видеото под този текст.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.

Свързани новини